Δυσαρέσκεια Γονέων για προγραμματισμό rapid tests στα σχολεία

Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λεμεσού, από την αλλαγή ημερομηνίας στην έναρξη δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στα δημοτικά σχολεία. Δεν θα χρειαστεί ξανά δειγματοληπτικός έλεγχος εκτός των σχολικών μονάδων, ξεκαθάρισε την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των ελέγχων rapid tests, από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στην Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, κοινοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, πριν την επαναλειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα.

«Θεωρούμε πως είναι αντιεπαγγελματική η κίνηση αυτή και δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων», προστίθεται, αφού «το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όλα τα παιδιά έτρεξαν να κάνουν έλεγχο για να προσκομίσουν αρνητική εξέταση 48 ωρών με το άνοιγμα των σχολείων, με την προϋπόθεση ότι ο επόμενος δειγματοληπτικός έλεγχος θα γινόταν στις σχολικές μονάδες».

Τώρα, προστίθεται, με την αλλαγή αυτή θα πρέπει να διενεργήσουν ξανά οι ίδιοι ελέγχους σε εξωτερικά σημεία ή/και χημεία. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας κάνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου όπως οι οποιεσδήποτε εγκύκλιοι ή ανακοινώσεις κοινοποιούνται έγκαιρα και να είναι πιο σαφείς, ούτως ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις ή/και παρακοές.

Επί του θέματος κλήθηκε να τοποθετηθεί το Υπουργείο, με τον εκπρόσωπό του, Κωνσταντίνο Αθανασίου, να ξεκαθαρίζει ότι μέχρι την έναρξη των rapid tests στα σχολεία, οι μαθητές δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν εκ νέου σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου εκτός σχολείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.