Δυσαρέσκεια για καθυστέρηση στην ψήφιση των Ν/σ για συνταξιοδοτικό, εκφράζουν 8 συντεχνίες

Τη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή τους για την αδικαιολόγητη, όπως αναφέρουν, καθυστέρηση που παρατηρείται στην ψήφιση των δύο Νομοσχεδίων, σχετικά με το συνταξιοδοτικό ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, εκφράζουν από κοινού οκτώ συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Σε ανακοίνωσή τους, ύστερα από κοινή σύσκεψη τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΗΟ (ΣΕΚ), ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ), ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ καλούν την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού «να επισπεύσει και να ολοκληρώσει τις συζητήσεις που διεξάγονται στο επίπεδο της, με στόχο τα υπό αναφορά Νομοσχέδια να κατατεθούν άμεσα στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, τερματίζοντας τη μακρόχρονη αγωνία χιλιάδων ανασφάλιστων εργαζομένων στον κρατικό τομέα».

«Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα και θα επαναξιολογήσουμε τα δεδομένα όπως αυτά θα είναι ενώπιον μας τις επόμενες εβδομάδες», αναφέρουν και προσθέτουν πως «οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του Οκτωβρίου κρίνεται από την πλευρά μας αδικαιολόγητη και επιζήμια για τα μέλη που εκπροσωπούμε».

Επίσης, αναφέρουν ότι το όλο ζήτημα θα επαναξιολογηθεί από την πλευρά τους σε νέα κοινή συνάντηση, περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Τέλος, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δηλώνουν «προς κάθε κατεύθυνση» την αποφασιστικότητα και η προσήλωση τους «για ανάληψη συλλογικών ενεργειών που θα προωθούν την τελική υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ώστε να δοθεί τέλος στο μακροχρόνιο αυτό εργασιακό ζήτημα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy