Δυσαρέσκεια με πρόταση για προγράμματα αγοράς υπηρεσιών εκφράζει ο Σύνδεσμος των εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Προσοντούχων Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Απασχoλούμενων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΠΑ.ΣΥ.ΠΑ.Ε Κ.Ι.Ε) εκφράζει έντονη δυσαρέσκειά για την πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά στα προγράμματα αγοράς υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, εκφράζοντας την ελπίδα πως στην επικείμενη συνάντηση των συντεχνιών που την εκπροσωπούν – ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ – με τη νέα Υπουργό Παιδείας, στις 20 Μαρτίου, η πρόταση δεν θα υιοθετηθεί.

Σε δελτίο Τύπου, γίνεται αναφορά σε προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ διατυπώνει τη θέση πως αν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση, μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης, θα μείνουν άνεργοι.

Περαιτέρω η ΠΑ.ΣΥ.ΠΑ.Ε. Κ.Ι.Ε αναφέρει ότι σε μια εποχή που η οικονομική κρίση επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι δυνατόν να δίνονται θέσεις εργασίας σε μόνιμους εκπαιδευτικούς με «υπερωριακή απασχόληση με κατ’ αποκοπή επίδομα χωρίς περιορισμό στον αριθμό των μόνιμων εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν» και να ωθούνται στην ανεργία αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν δικαιούνται καν να λάβουν ανεργιακό επίδομα λόγω της μετατροπής τους σε αυτοεργοδοτούμενους εδώ και μία δεκαετία.

Συμπληρώνει πως αναμένει από τη νέα Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της «καταργώντας το απαράδεκτο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών που εργάζονται ήδη στα συγκεκριμένα προγράμματα και βιοπορίζονται από αυτά» και να προβεί σε διάλογο με όλους τους επηρεαζόμενους το συντομότερο δυνατό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy