Δύσκολες ώρες συνεχίζει να ζει ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου – Στήριξη κράτους προς καλλιτέχνες ζητά η ΠΑΣΥΝΕΚ

Δύσκολες ώρες συνεχίζει να ζει ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου, λόγω της πανδημίας, αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών (ΠΑΣΥΝΕΚ), η οποία δηλώνει αδυναμία να προσφέρει οικονομική βοήθεια στα μέλη της, χωρίς τη στήριξη του κράτους.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε ανοικτή επιστολή της, η ΠΑΣΥΝΕΚ σημειώνει πως, εδώ και δυο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζει να διανέμει τρόφιμα σε μέλη της, με τη συμβολή άλλων οργανωμένων συνόλων και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Την ίδια ώρα τονίζει πως, «δυο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και την πανωλεθρία που δέχτηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος, αδυνατεί να βοηθήσει οικονομικά τα μέλη της χωρίς την στήριξη του κράτους» και υποδεικνύει ότι ήδη αρκετά μεγάλος αριθμός ταλαντούχων καλλιτεχνών εγκατέλειψαν το επάγγελμα για λόγους επιβίωσης, ενώ οι πλείστοι καλλιτέχνες που απομένουν, αδυνατούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

«Δυο χρόνια εξαθλίωσης είναι πολλά», συνεχίζει η Συντεχνία και προσθέτει πως, «το γεγονός ότι ορισμένοι καλλιτέχνες δούλεψαν για κάποιους μήνες ή πήραν το πενιχρό αλλά και αναγκαίο επίδομα που δόθηκε τον προηγούμενο χρόνο από το κράτος, δεν σημαίνει ότι ανέκαμψαν οικονομικά, αφού και προ πανδημίας, το επάγγελμα δεν τους παρείχε την ευχέρεια της αποταμίευσης».

Το νέο κύμα της πανδημίας και ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, εξάλειψε κάθε ελπίδα ανάκαμψης, κλείνοντας χώρους εστίασης και ακυρώνοντας παραστάσεις, προσθέτει η ΠΑΣΥΝΕΚ, η οποία καλεί το κράτος να μεριμνήσει για την καταβολή ενός ακόμη επιδόματος «έτσι ώστε να στηριχθεί και να καταφέρει να αντέξει ο εργάτης του πολιτισμού».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei