Δυσκολεύουν τις διελεύσεις οι Ελληνοκύπριοι με τις αυξήσεις ελέγχων, ισχυρίζεται το «υπεξ»

Η Güneş (18.02.22) γράφει ότι το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αποφεύγει την υπερπήδηση των ελλείψεων σε υποδομές που υπάρχουν στο σημείο διέλευσης στον Άγιο Δομέτιο και την άρση των φυσικών εμποδίων.

Σε γραπτή δήλωση χθες, το λεγόμενο υπουργείο υποστήριξε ότι αυτή η πολιτική αντίληψη δυσκολεύει την καθημερινή ζωή των Τουρκοκυπρίων, των Ελληνοκυπρίων και των ξένων και προκαλεί έντονα παράπονα. Ισχυρίζεται και τα εξής το «υπουργείο»

«Λόγω της έλλειψης υποδομής της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου και των φυσικών εμποδίων που παρεμβάλλει, συνεχίζεται η έντονη τροχαία συμφόρηση στην συνοριακή πύλη του Αγίου Δομετίου. Παρατηρείται ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου αύξησε τους ελέγχους τόσο ώστε να ξεπερνάει τον σκοπό τους με στόχο να εμποδίσει τους Ελληνοκύπριους να ψωνίζουν από την χώρα μας. Γι’ αυτό τον λόγο, αποφεύγει την υπερπήδηση των ελλείψεων σε υποδομές στην συνοριακή πύλη του Αγίου Δομετίου και την άρση των φυσικών εμποδίων. Αυτή η πολιτική αντίληψη δυσκολεύει την καθημερινή ζωή του τουρκοκυπριακού λαού, του ελληνοκυπριακού λαού και των ξένων και προκαλεί έντονα παράπονα. Σε περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά προβεί στην απαραίτητη ρύθμιση, θα τερματιστεί η υφιστάμενη τροχαία συμφόρηση και θα εκλείψει η ανάγκη αναζήτησης άλλων λύσεων σε σχέση με την διέλευση οχημάτων χωρίς προσκόμματα».

Πηγή: ΓΤΠ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy