Δύσκολη η μετακίνηση Κυπρίων που διαμένουν στην Ουκρανία

Συνεχής η επαφή μαζί τους, αναφέρει το ΥΠΕΞ

Όλοι οι Κύπριοι που παραμένουν στην Ουκρανία είναι καλά στην υγεία τους, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με συνολικά τριάντα τρία άτομα. Τέσσερα εξ αυτών είναι άτομα ουκρανικής καταγωγής, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την Κύπρο.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ, Brand News, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως τα πλείστα από τα τριάντα τρία άτομα διαμένουν μόνιμα στην Ουκρανία και αρκετά εξ αυτών δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Αναφορικά με τους ανθρώπους που επιθυμούν να φύγουν από την Ουκρανία, είπε ότι εξαιτίας των βομβαρδισμών επί του παρόντος είναι δύσκολο να διευθετηθεί η μετακίνησή τους. Το Υπουργείο Εξωτερικών τούς συστήνει να παραμείνουν σε καταφύγια, έως ότου καταστεί εφικτή η απομάκρυνσή τους από τη χώρα.

Την επιχείρηση εκκένωσης δυσχεραίνει και το γεγονός ότι τα εν λόγω άτομα βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση Νόστος 6

Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη, στη Ρουμανία έφτασε ασφαλής χθες ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα από το Βουκουρέστι σήμερα.

Όπως έγινε γνωστό από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, η επιχείρηση εκκένωσης στέφθηκε με επιτυχία. Ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter τα εξής: «Η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας».

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από την «Οδύσσεια» που πέρασε, καθώς είχε εγκλωβιστεί επί σειρά ημερών στην Ουκρανία, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος της Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης, κατάφερε να περάσει τα σύνορα Μολδαβίας – Ουκρανίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.