Δύσκολη η οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα – Πάει Τουρκία ο Σανέρ

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τον δανεισμό, δήλωσε από το βήμα της «βουλής», ο «υπουργός δημοσιονομικών», Ντουρσούν Ογούζ λέγοντας πως θα δανειστούν 350 εκ. ΤΛ (38,9 εκ. ευρώ) για να πληρώσουν 500 εκ. ΤΛ (55,6 εκ. ευρώ).

Διαβάστε επίσης:

Κατεχόμενα: Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από σήμερα

Χωρίς να υπάρχει πρωτόκολλο με την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρχει ροή ρευστού, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό παραμένει και τα έσοδα του «ψευδοκράτους» από φορολογίες, που ήταν κύρια πηγή, έχουν μειωθεί δραστικά λόγω του κορωνοϊού.

Μιλώντας επίσης στην «βουλή», ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ είπε ότι θα μεταβεί αύριο στην Τουρκία για οικονομικά θέματα επαναλαμβάνοντας το τί έκανε η «κυβέρνησή» του από τότε που ανέλαβε πριν 2,5 μήνες, πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις και φωνές από τους «βουλευτές» την αντιπολίτευσης και ένταση.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Σανέρ δήλωσε χθες ότι καταβάλλουν προσπάθεια επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με την Τουρκία για τον σκοπό αυτό.

Μιλώντας στον παράνομο «Μπαϊράκ», ανέφερε ότι το ψευδοκράτος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως συνέβη κατά την περίοδο της τραπεζικής κρίσης, και μελετούν τα μέτρα που θα λάβουν, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των προβλημάτων.

Υπενθυμίζοντας ότι βρίσκονται στη διαδικασία υπογραφής ενός οικονομικού «πρωτοκόλλου» με την Τουρκία, ο Ερσάν Σανέρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Είπε ότι όταν κοιτάξει κανείς τα έσοδα και τα έξοδα του ψευδοκράτους, ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων γίνεται με την στήριξη και τη βοήθεια της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι χρειάζονται την στήριξη της Τουρκίας για την οικονομική τους ανάπτυξη.

Εργάζονται για να ενεργοποιήσουν εκ νέου την εκπαίδευση και τον τουρισμό, δήλωσε. Σήμερα ο κ. Σανέρ είπε ότι ήδη έχουν έρθει στα κατεχόμενα 3000 φοιτητές από το εξωτερικό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy