Δυσοίωνες οι προβλέψεις Χαράλαμπου Έλληνα για καύσιμα

Στα ύψη ίσως και μετά το 2025

Οι τιμές στα καύσιμα θα παραμείνουν υψηλές ίσως και μετά το 2025 εκτιμά ο Χαράλαμπος Έλληνας λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Όπως ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ, ο ειδικός σε θέματα υδρογονανθράκων, η αγορά διεθνώς είναι πιεσμένη διότι δεν υπάρχουν αρκετά αποθέματα πετρελαίου για να αναπληρώσουν την απώλεια του ρωσικού πετρελαίου ενώ λόγω της πίεσης από την κλιματική αλλαγή, οι έρευνες για νέα κοιτάσματα τα τελευταία χρόνια έπεσαν κατακόρυφα.

Παρά το ότι Ινδία και η Κίνα έσπευσαν να αγοράσουν ποσότητες ρωσικού πετρελαίου, εντούτοις, ποσότητες ρωσικού πετρελαίου είπε, θα χαθούν.

Ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι η αύξηση παραγωγής πετρελαίου, κατά 650 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, που ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚ, είναι μηδαμινή σε σύγκριση με το τι θα απωλέσει η ΕΕ από το ρωσικό πετρέλαιο λόγω της επιβολής του εμπάργκο, καθώς με την υλοποίηση του έκτου πακέτου κυρώσεων η Ευρώπη θα χάνει 3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μόνο που μπορεί να γίνει στην Κύπρο για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι να στηριχθούν οι ευάλωτοι μέσα από το Ταμείο Ρύπων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy