Δυσοσμία και δυσφορία από λύματα εργοστασίου στον Αστρομερίτη – Τι δηλώνει ο Κοινοτάρχης (Φώτος)

Έντονος προβληματισμός υπάρχει ανάμεσα στους κατοίκους της κοινότητας Αστρομερίτη από τη δυσοσμία που επικρατεί από τα λύματα εργοστασίου.

Η διαρροή υγρών αποβλήτων από το εργοστάσιο σε χωματερές εξακολουθεί να υφίσταται, με τους κάτοικους να κάνουν λόγο για έντονη δυσοσμία στην περιοχή αλλά και μόλυνση των υπόγειων και όχι μόνο υδάτων από τα λύματα.

Limata 6

Επικοινωνήσαμε με τον Κοινοτάρχη του Αστρομερίτη, κ. Άρη Κωνσταντίνου, ο οποίος μας ανέφερε για τα προβλήματα που παρουσιάζονται και τις ενέργειες που γίνονται εκ μέρους της κοινότητας για λύση του προβλήματος.

Ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, όμως πρέπει να βρεθεί μία λύση, γιατί εκτός από τη δυσοσμία που επικρατεί και είναι έντονη, είναι και η δημιουργία εστίας τρωκτικών στην περιοχή.

Limata 3

Το πρόβλημα που παρατηρείται είναι ότι τα νερά που φεύγουν από το εργοστάσιο και πηγαίνουν σε παρακείμενο ρυάκι είναι μη επεξεργασμένα.

Ο Κοινοτάρχης του Αστρομερίτη δήλωσε: «Ως Κοινότητα ήρθαμε σε επικοινωνία με το Εργοστάσιο της ΣΕΒΕΓΕΠ για τη δημιουργία ενός βιολογικού χώρου επεξεργασίας των νερών τους. Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου ζήτησαν όπως συνδεθούν με το αποχευτικό συκγρότημα Αστρομερίτη-Περιστερώνας-Ακακίου, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από το τμήμα αναπτύξεως υδάτων λόγω των αναλύσεων του νερού του εργοστασίου».

Limata 9

Το Κοινοτικό Συμβούλιο με επιστολή του προς τον διευθυντή της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας ζητά όπως αναλάβουν δράση για το εν λόγω ζήτημα για να δοθεί ένα τέλος επιτέλους.

Παναγιώτης Βασιλείου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.