Την πρόθεσή της να καταγγείλει την κυβέρνηση, στην Επιτροπή που έχει την ευθύνη υλοποίησης της Σύμβασης Λανζαρότε για την κακοποίηση ανηλίκων γνωστοποίησε στον Άστρα η Βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά το ζήτημα και θα διαβουλευτεί με νομικούς συμβούλους.

Σε δηλώσεις της στη Μεσημβρινή Έκδοση, με αφορμή την εκ νέου σύλληψη παιδεραστή που έλαβε προεδρική χάρη, η κ. Χαραλαμπίδου, επεσήμανε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ εγγράφει δύο θέματα στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Νομικών, που αφορούν την παραβίαση της Σύμβασης Λανζαρότε και τον τρόπο διαχείρισης αποφυλάκισης παιδεραστών.

Παράλληλα είπε, προχωρεί η ετοιμασία τεσσάρων προτάσεων νόμου οι οποίες θα συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα οι οποίες, κατά την έκφρασή της θα λειτουργήσουν καταλυτικά σε αυτά τα ζητήματα.

 

Τι είναι η σύμβαση Λανζαρότε:

Η Σύμβαση Λανζαρότε προνοεί την πρόληψη, προστασία και δίωξη σχετικά με τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών. Ποινικοποιεί μια σειρά από αδικήματα, όπως την κακοποίηση παιδιών, την παιδική πορνεία, την παιδική πορνογραφία, τη συμμετοχή παιδιών σε πορνογραφικές παραστάσεις, τη διαφθορά παιδιών και την άγρα παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς.

Η Σύμβαση έχει πλέον κυρωθεί από 42 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκτός από την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τη Σύμβαση μπορούν επίσης να υπογράψουν και κράτη εκτός Ευρώπης.