Ε/κ διαπραγματευτής: Προσπάθεια για διορισμό υψηλόβαθμου στελέχους των ΗΕ για το κυπριακό (ηχητικό)

Την ευχή όπως ξεκαθαριστεί σύντομα το ζήτημα με τον απεσταλμένο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό, εξέφρασε ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Μενέλαος Μενελάου.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Astra 92,8 ανέφερε πως η αρχική θέση της ε/κ πλευράς ήταν ότι πρέπει να υπάρξει διορισμός ειδικού συμβούλου ωστόσο όπως είπε, η τ/κ πλευρά ήθελε προσωπικό απεσταλμένο. Πρόσθεσε πως έγινε προσπάθεια γεφύρωσης και τέθηκε η ιδέα ενός απεσταλμένου χωρίς άλλο προσδιορισμό, η οποία επίσης απορρίφθηκε από την τ/κ πλευρά. Επεσήμανε πως η τελευταία προσπάθεια είναι να διοριστεί υψηλόβαθμο στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Μενελάου σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες για να προετοιμαστεί το έδαφος και να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στο κυπριακό, αναφέροντας ωστόσο ότι η θέση για λύση δύο κρατών που διατυπώνεται από την τουρκική και τ/κ πλευρά δεν δημιουργούν περιθώρια θετικών προσδοκιών.

Είπε ότι οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό αφορούν την υποβολή προτάσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από την ελληνοκυπριακή πλευρά, στα οποία επαναβεβαιώνεται η βάση λύσης μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.