Ε/κ και τ/κ κόμματα επανέλαβαν προθυμία για τακτικές συναντήσεις προς την επίτευξη θετικού πολιτικού κλίματος

Τα ελληνοκυπριακά και τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις συναντήσεις στο Λήδρα Πάλας, επανέλαβαν την ετοιμότητά τους για τακτικές συναντήσεις στη μορφή του δικοινοτικού διαλόγου υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας προκειμένου να συμβάλουν στη δημιουργία θετικού πολιτικού κλίματος. 

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των ε/κ και τ/κ πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στις δικοινοτικές συναντήσεις συναντήθηκαν στις 6 Ιουλίου 2022 στο Λήδρα Πάλας.

«Τα πολιτικά κόμματα επανέλαβαν τη συνεχή προθυμία τους να συναντώνται τακτικά με τη μορφή του δικοινοτικού διαλόγου υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας, προκειμένου να συμβάλουν στη δημιουργία θετικής πολιτικής ατμόσφαιρας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης και του διαλόγου στο νησί και να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τις δύο κοινότητες με στόχο μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Το ανακοινωθέν, που στάληκε από την Πρεσβεία της Σλοβακίας, αναφέρει ότι τα πολιτικά κόμματα εκτίμησαν τη σημασία της συμμετοχικότητας και του ανοιχτού χαρακτήρα στο πλαίσιο του δικοινοτικού διαλόγου καθώς και τη συμμετοχή της μεγαλύτερης δυνατής εκπροσώπησης του πολιτικού φάσματος και από τις δύο κοινότητες.

Η επόμενη συνάντηση των ηγετών και των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην παρουσία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.