Η ε/κ πλευρά δεν τήρησε τη συμφωνία για μη πολιτικοποίηση του θέματος των αγνοούμενων, λέει το Τ/κ μέλος της ΔΕΑ

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν τήρησε τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί για τη μη πολιτικοποίηση του θέματος των αγνοούμενων, ισχυρίστηκε ο Χακκί Μουφτουζαντέ, ο οποίος εκπροσωπεί την τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο κ. Μουφτουζαντέ αξιολόγησε την ανακήρυξη της 29ης Οκτωβρίου ως «Ημέρα Αγνοουμένων στην Κύπρο». Σύμφωνα με τον ίδιο το θέμα των αγνοουμένων δεν πρέπει να τυγχάνει πολιτικής κατάχρησης.

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο κ. Μουφτουζαντέ ανέφερε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν τήρησε τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί για τη μη πολιτικοποίηση του θέματος». Πρόκειται για μια συμφωνία, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μουφτουζαντέ, την οποία σέβονται τα μέλη της ΔΕΑ, σε αντίθεση με τους πολιτικούς.

Σημειώνοντας ότι «η Επιτροπή Αγνοουμένων έχει καθήκον να οικοδομήσει εμπιστοσύνη» και ότι «το έργο της δεν πρέπει να τύχει κατάχρησης», ο κ. Μουφτουζαντέ πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα της ανακήρυξης της 29ης Οκτωβρίου ως «Ημέρα Αγνοουμένων στην Κύπρο» στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.