Ε/κ-Τ/κ : «Να μην χρησιμοποιείται ως στρατιωτική περιοχή η χερσόνησος της Καρπασίας»

Ε/κ και τ/κ κόμματα ανησυχούν για ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν την προοπτική επανένωσης της Κύπρου

«Να μην χρησιμοποιείται ως στρατιωτική περιοχή η χερσόνησος της Καρπασίας»

 

Εκπρόσωποι των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Σπίτι της Συνεργασίας, την Τετάρτη, εξέφρασαν τη θέση ότι η χερσόνησος της Καρπασίας θα πρέπει να χρησιμοποιείται για καθαρά περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και όχι ως στρατιωτική περιοχή.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε κοινό ανακοινωθέν, το οποίο εκδόθηκε από την Πρεσβεία της Σλοβακίας υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιούνται οι συναντήσεις τους, αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων εξέφρασαν «ανησυχία για πρόσφατες δηλώσεις και ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν την προοπτική επανένωσης της Κύπρου».

Προστίθεται ότι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για «το υφιστάμενο αρνητικό πολιτικό κλίμα και την έλλειψη κοινών απόψεων μεταξύ των δύο ηγετών όσον αφορά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επανένωση και την ομόσπονδη, δημοκρατική λύση του κυπριακού προβλήματος».

Περαιτέρω, σημειώνεται, διατύπωσαν τη θέση ότι «η χερσόνησος της Καρπασίας, όπως όλες οι άλλες οικολογικά ευαίσθητες περιοχές της Κύπρου, θα πρέπει να χρησιμοποιείται για καθαρά περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και όχι ως στρατιωτική περιοχή».

Η επόμενη συνάντηση των ηγετών και εκπροσώπων των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.