Ε/κ ζητούν την επιστροφή της περιουσίας τους στην Κερύνεια εκεί όπου κτίστηκε το ξενοδοχείο Savoy

Οι δύο Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες της γης στην οποία κτίστηκε το ξενοδοχείο Savoy στην κατεχόμενη Κερύνεια απαίτησαν μέσω του Τουρκοκύπριου δικηγόρου Ταρίκ Καντρί την επιστροφή της περιουσίας τους με την δικαιολογία ότι το ξενοδοχείο ανεγέρθηκε χωρίς την άδειά τους. 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Κίπρις γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος είπε ότι σε περίπτωση που δεν επιστραφεί η περιουσία θα καταφύγουν σε νομικά μέσα και πρόσθεσε ότι ο πελάτης του προτίθεται να προχωρήσει στον δρόμο της υπόθεσης Όραμς.

Ο εκ των συνεταίρων του ξενοδοχείου Savoy, Αχμέτ Αρκέν δήλωσε ότι το ξενοδοχείο είναι κτισμένο πάνω σε «οκτώ χωριστούς τίτλους ιδιοκτησίας» και η ειδοποίηση την οποία έλαβαν πριν 2-3 μέρες αφορά μόνο μικρό μέρος αυτών των οικοπέδων. Το θέμα, πρόσθεσε, παρακολουθούν οι δικηγόροι τους.

Ο δικηγόρος Μουράτ Μετίν Χακκί ανέφερε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα «ελληνοκυπριακά δικαστήρια» δεν εφαρμόζονται ποτέ από το ψευδοκράτος και την Τουρκία, όμως είναι υποχρεωτική η εφαρμογή τους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επεσήμανε ότι με την απόφαση που θα λάβει το «ελληνοκυπριακό δικαστήριο» έχει το δικαίωμα έκδοσης εντάλματος σύλληψης του κατηγορούμενου και κατάσχεσης οποιασδήποτε περιουσίας του σε έδαφος της ΕΕ.

Ο Αϊφέρ Σαϊντ Έρκμεν, που αποχώρησε πρόσφατα από την προεδρία της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας», δήλωσε στην εφημερίδα ότι το ΕΔΑΔ έθεσε ως προϋπόθεση την εξέταση από την εν λόγω «επιτροπή» των θεμάτων που αφορούν τις περιουσίες στην «βόρεια Κύπρο» και ακολούθως την προσφυγή στο ΕΔΑΔ σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί ο αιτητής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.