Στις αποφάσεις κάποιων φαίνεται ότι πλέον προσμετρούν τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που υπάρχουν τώρα, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Έκανε λόγο για λάθη που οδήγησαν σε αδιέξοδα με αποτέλεσμα να είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος για παγίωση των τετελεσμένων και αυτό ίσως κάποιους τους βολεύει.

Η πρώην ΥΠΕΞ είπε ότι τα πράγματα στο κυπριακό είναι πολύ άσχημα και βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση από την εισβολή μέχρι σήμερα.

Επέκρινε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι δεν κάνει τίποτα, ενώ θα έπρεπε καθημερινά να στέλνει θετικά μηνύματα προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και να λέει στο κόσμο ότι πρέπει να λυθεί το κυπριακό στη βάση της διζωνικής-δικοινοτικής-ομοσπονδίας.

Η κυρία Μαρκουλλή χαρακτήρισε επίσης αρνητικό ότι διέρρευσε το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής που ετοιμάζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τόνισε ότι το κυπριακό δεν λύνεται με κινήσεις που έχουν να κάνουν με εσωτερική κατανάλωση.

Τόνισε ότι η Τουρκία προχωρεί με τους σχεδιασμούς της, και την ίδια ώρα η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Η κυρία Μαρκουλλή είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή η πρόταση Ακκιντζί, αφού το θέμα των υδρογονανθράκων θα λυθεί με την λύση.

Πρόσθεσε επίσης ότι η πρόταση του κυρίου Ακιντζί παραπέμπει σε 2 χωριστά κράτη.