Διαβατήρια: Δεν υπήρξαν παρατηρήσεις από ΕΕ επι θητείας Ε.Μαύρου

Σε κατάθεσή της ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, η πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, ανέφερε ότι στη θητεία της δεν είχαν διαφανεί σοβαρά προβλήματα, αλλά ούτε υπήρχαν παρατηρήσεις από την ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι εκείνη την περίοδο, o αριθμός των πολιτογραφήσεων ήταν πολύ χαμηλός και τα ποσά της επένδυσης ήταν μικρότερα.

Η κ. Μαύρου σημείωσε ότι υπήρχε ανησυχία για το γεγονός ότι χρειαζόταν πιο ενδελεχής έρευνα για κάποιες περιπτώσεις, αλλά τόνισε ότι δεν ετέθηκε κάποια ανάγκη επιτακτικά βελτίωσης αυτού του σχεδίου.

Επίσης είπε ότι είχε προηγηθεί σχετικά πρόσφατα αλλαγή των κριτηρίων και λόγω του γεγονότος ότι ήταν στο Υπουργείο μόνο 11 μήνες, δεν έφτασαν ουσιαστικά να λειτουργήσουν οι νέες διαδικασίες και να διαφανούν προβλήματα, ώστε να προκύπτει ανάγκη αλλαγών.

Ερωτηθείσα αν γνωρίζει να υπήρχε εμπλοκή από την προεδρία ή από άλλες πολιτικές δυνάμεις, είπε πως η ίδια είχε δώσει οδηγίες στους λειτουργούς του Υπουργείου, ότι δεν πρέπει να δέχονται καμιά παρέμβαση.

Σε σχέση με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της πολιτογραφήθηκαν άτομα, τα οποία που είτε κατηγορήθηκαν, είτε καταδικάστηκαν, η κ. Μαύρου ανέφερε πως έχει υπόψη της μόνο έναν κατάλογο που κυκλοφορούσε στα ΜΜΕ.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε κριτήριο που να αποκλείει πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, άρα ένας μεγάλος αριθμός εκείνων των ατόμων ικανοποιούσε τα τότε κριτήρια. Πρόσθεσε ότι τα θέματα που έχουν να κάμουν με καταδίκες και συλλήψεις, δεν τα εξέταζε το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά ερχόταν έκθεση από την Αστυνομία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.