Ε. Μαύρου: Έχουν καταντήσει γραφικοί, ας απαντήσουν επί της ουσίας για την υπόθεση Troika Laundromat

Με δήλωση της Ελένης Μαύρου, το ΑΚΕΛ τοποθετείται για τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Πρόεδρο σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και καλώντας τον ΠτΔ να δώσει απαντήσεις…

Αναλυτικά τι σημειώνει η Βουλευτής Κερύνειας και μέλος του Π.Γ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, κα. Ελένη Μαύρου:

Σύμφωνα με τα τραπεζικά αρχεία (της Ukio Bankas), η νομική εταιρεία (δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης) εκτελούσε πολύπλοκες συμφωνίες που μετάφεραν ρωσικό χρήμα από και σε εταιρείες – βιτρίνες που είχαν δημιουργηθεί ή συνδέονταν με την εταιρεία».

Αυτή είναι η αναφορά του διεθνούς οργανισμού OCCRP (Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά), για την οποία καλείται εδώ και πέντε μέρες να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αναστασιάδης και το δικηγορικό του γραφείο. Χωρίς αποτέλεσμα.

Αντίθετα, όταν δεν τους βγήκε η επιχείρηση παρασιώπησης των καταγγελιών και αφού προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά χωρίς αποτέλεσμα, οι κυβερνώντες το γύρισαν στον αντιΑΚΕΛισµό. Το δε δικηγορικό γραφείο Νίκου Χρ. Αναστασιάδη, µε µία ανακοίνωση-µνηµείο επιβολής, απειλά τα έντυπα που αναδημοσίευσαν τις καταγγελίες!

Έχει καταντήσει τουλάχιστον γραφικό όποτε ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται σε δύσκολή θέση, να βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να αναμασά τα περί δήθεν ευθυνών της διακυβέρνησης Χριστόφια, για τους «ξένους που μας ζηλεύουν» και για τα κακά ΜΜΕ που τολμούν να «εκθέτουν» την κυβέρνηση.

Η Κύπρος όμως εξακολουθεί να φιγουράρει στη «μαύρη λίστα» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σε εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να διασύρεται διεθνώς.

Το Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά δεν είναι τυχαίος οργανισμός είναι ένας έγκυρος διεθνής οργανισμός, ο οποίος το  2017 έχει καταταγεί στην 69η θέση από τις 500 καλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις και έχει πάρει το βραβείο Πούλιτζερ για τη διερευνητική του δράση αναφορικά με τα Panama Papers. Το Παρατηρητήριο αυτό κατηγορεί ευθέως τον κ. Αναστασιάδη και το δικηγορικό του γραφείο για ύποπτες διαδρομές χρήματος. Σε αυτό να απαντήσει ο Πρόεδρος και το δικηγορικό του γραφείο. Όλα τα υπόλοιπα λέγονται εκ του πονηρού για να συγχύσουν τον κόσμο.