Ε.Μαύρου: Επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία οι κυβερνώντες – Προαποφασισμένη η επίθεση της Αστυνομίας

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προχώρησε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου, σχετικά με την υπέρμετρη βία της Αστυνομίας κατά διαδηλωτών το περασμένο Σάββατο.

Διαβάστε επίσης:

Ε.Μαύρου προς Γιολίτη: Είσαστε επικίνδυνη για την δημοκρατία. Είναι εξοργιστικό, τρομακτικό το τι ζούμε

Ένταση στην Επ. Ανθ. Δικαιωμάτων με Γιολίτη – Το parody account και η θιγμένη υπουργός

Όπως ανέφερε η κ. Μαύρου, η επίθεση των δυνάμεων της Αστυνομίας ήταν προαποφασισμένη, σημειώνοντας ότι οι Κυβερνώντες είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.

Πέραν τούτου, η κ. Μαύρου τόνισε ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί.

Αναλυτική η δήλωση της κ. Μαύρου: 

Ως ΑΚΕΛ έχουμε εγγράψει για συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θέμα της αναίτιας και απρόκλητης επίθεσης σε διαδηλωτές από δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι σκηνές βίας που είδαμε να εξελίσσονται στο κέντρο της Λευκωσίας το περασμένο Σάββατο είναι τρομακτικές. Είναι από τύχη που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Πρόκειται για θεσμική βία, για την οποία κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ενώ είναι προφανές ότι η επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας ήταν προαποφασισμένη, κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη για το ποιος έχει δώσει την εντολή. Αντίθετα, γίνεται προσπάθεια ώστε να μετακυλιστούν οι ευθύνες στους απλούς αστυνομικούς.

Αν κάτι έχει αποδειχτεί το περασμένο Σάββατο, για μια ακόμα φορά, είναι ότι οι Κυβερνώντες είναι επικίνδυνοι για την Δημοκρατία και η Υπουργός Δικαιοσύνης το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί.

Κατάχρηση θέσης εξουσίας από την Υπουργό Δικαιοσύνης

Όταν η Αστυνομία εισβάλλει στο σπίτι ενός πολίτη επειδή μια πολιτικός σε θέση εξουσίας ενοχλήθηκε από ένα σατιρικό προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το αποτέλεσμα δεν είναι μια απλή ταλαιπωρία. Είναι καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεσμικός εκφοβισμός. Τέτοιες πρακτικές είναι απειλή για την Δημοκρατία.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης βαρύνεται με πρωτοφανή κατάχρηση εξουσίας εις βάρος πολίτη, ενώ η Αστυνομία βαρύνεται με ευνοιοκρατική μεταχείριση παραπόνου, η οποία -μάλιστα- κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ως αδικαιολόγητη.

Η παραδοχή του ίδιου του Αρχηγού της Αστυνομίας ότι, εάν είχε ζητηθεί συμβουλή από την Νομική Υπηρεσία ίσως η εξέλιξη της υπόθεσης να ήταν διαφορετική, δικαιώνει την θέση μας ότι η Αστυνομία κινήθηκε πέραν και πάνω από όσα ο νόμος τους έχει αναθέσει. Είναι σημαντικό σε μια δημοκρατία να υπάρχει σεβασμός και στον πολίτη, στα δικαιώματα του και στους νόμους του κράτους. Στην περίπτωση αυτή δεν επιδείχθηκε σεβασμός σε τίποτα από τα πιο πάνω.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.