Ε.Μαύρου για Al Jazeera και OCCRP: «Μηδενική ανοχή για όποιον εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς»

«Τα χθεσινά δημοσιεύματα του δημοσιογραφικού οργανισμού Al Jazeera και του OCCRP (Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά) επαναφέρουν ένα θέμα που ταλανίζει την Κύπρο εδώ και καιρό – τη θεσμική διαφθορά και διαπλοκή», σημειώνει σε γραπτή δήλωση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου.

Όπως τονίζει η κα. Μαύρου, οι αναφορές σε εμπλοκή υπουργού στην έκδοση διαβατηρίου σε Ρώσσο ο οποίος καταζητείτο από την Ιντερπόλ, δεν απαντούνται με πυθιακές, αόριστες, διαψεύσεις.

«Οι αναφορές στην παράτυπη διαδικασία παραχώρησης της υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο σόι του Σαουδάραβα φίλου του Προέδρου Αναστασιάδη, δεν απαντούνται με υπεκφυγές που δεν έπεισαν κανένα», προσθέτει.

Παράλληλα, η Ελένη Μαύρου σημειώνει ότι «η διαφθορά -που γιγαντώθηκε επί ημερών της παρούσας κυβέρνησης- πλήττει την οικονομία και απωθεί σοβαρούς επενδυτές να επενδύσουν στην Κύπρο. Υπονομεύει τους θεσμούς, τη δημοκρατία, την ισονομία. Δεν είναι τυχαία που 68% των Κυπρίων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της χώρας μας είναι εξαρτημένη από ιδιωτικά συμφέροντα. Τίποτε όμως από αυτά δεν φαίνεται να απασχολεί τους κυβερνώντες. Γιατί, απλούστατα, η ίδια η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποτελεί μέρος του προβλήματος».

«Το ΑΚΕΛ έστειλε από την πρώτη στιγμή μήνυμα μηδενικής ανοχής για οποιονδήποτε εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς. Επαναλαμβάνουμε και τώρα ότι:

– Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει πειστικές, ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλες τις κατηγορίες που της προσάπτονται.

– Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας να ερευνήσει σε βάθος και τις νέες καταγγελίες και να οδηγήσει όσους εμπλέκονται στην απόδοση ευθυνών και την τιμωρία.

Το θέμα των «χρυσών διαβατηρίων» θα λήξει όταν καθαρίσει το όνομα της πατρίδας μας. Θα λήξει όταν πείσουμε, εντός και εκτός Κύπρου, ότι μπήκε τέλος στο φαγοπότι απληστίας, αδιαφάνειας και διαπλοκής», καταλήγει η κα. Μαύρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy