«Οι πολίτες απαιτούν και δικαιούνται απαντήσεις για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης στο Troika Laundromat – Η χώρα μας διασύρεται γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δίνει ή δεν έχει να δώσει απαντήσεις» σημειώνει η κα. Ελένη Μαύρου σε σημερινή της τοποθέτηση για το σκάνδαλο Troika Laundromat.

Το μέλος του Π.Γ του ΑΚΕΛ σημειώνει επίσης ότι αν ο Πρόεδρος επιλέγει να σιωπά, αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό για την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία και την κοινωνία.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κας. Ελένης Μαύρου:

Το διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα έγγραφα από τα αρχεία της διαλυθείσας λιθουανικής τράπεζας Ukio Bankas που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του

Διαβάστε επίσης: Δίνει έγγραφα το OCCRP για την υπόθεση «Troika Laundromat»

Mε τη βοήθεια του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης – ακόμα και σε περίοδο που ο ίδιος ο Πρόεδρος ήταν συνέταιρος- λειτούργησαν δύο εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στο δαιδαλώδες δίκτυο Troika Laundromat που κατηγορείται για ύποπτες συναλλαγές δισεκατομμυρίων ευρώ, «επιτρέποντας», σύμφωνα με το OCCRP, «την απόκρυψη στοιχείων, την αποφυγή φόρων και το ξέπλυμα χρημάτων».  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το OCCRP, το πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου καταγράφεται σε αρχεία της Ukio Bankas σε οκτώ ύποπτες μεταφορές περίπου 81,08 εκατ. ευρώ.

Δείτε εδώ το έγγραφο: Matias_registration_document

Δείτε εδώ το έγγραφο: Batherm_Delco_transactions_USD_EUR (1)

Δείτε εδώ το έγγραφο: Batherm_Delco_participation_agreement

Δείτε εδώ το έγγραφο: Batherm_and_Matias_buy_shares

Tο Προεδρικό εδώ και εννιά μέρες αντί να απαντά, επιτίθεται σε όσους θέτουν τις ερωτήσεις. Τώρα όμως που, με έγγραφα πλέον, τεκμηριώνονται οι καταγγελίες, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής ΜΚΟ Αναφορών Διαφθοράς: «Τραπεζικά αρχεία συνδέουν τον ΠτΔ με το σκάνδαλο Troika Laundromat»

Η χώρα μας διασύρεται γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δίνει ή δεν έχει να δώσει απαντήσεις.

Αν ο Πρόεδρος όμως επιλέγει να σιωπά, αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό για την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία και την κοινωνία.

Οι πολίτες απαιτούν και δικαιούνται απαντήσεις για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης στο Troika Laundromat.