Ε.Μαυρου: Η Υπουργός Δικαιοσύνης βαρύνεται με πρωτοφανή κατάχρηση εξουσίας εις βάρος πολίτη

Ε. Μαύρου: «Τέτοιες πρακτικές είναι απειλή για τη δημοκρατία»

Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεσμικός εκφοβισμός

 

Πρακτικές όπως αυτές που ακολουθήθηκαν στην περίπτωση του λογαριασμού-παρωδία στο Twitter, είναι απειλή για τη δημοκρατία, δήλωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπέδειξε ότι η Έμιλυ Γιολίτη από θέση εξουσίας καταπάτησε ανθρώπινα δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Μαύρου υπέδειξε πως «όταν η Αστυνομία εισβάλλει στο σπίτι ενός πολίτη επειδή μια πολιτικός σε θέση εξουσίας ενοχλήθηκε από ένα σατιρικό προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το αποτέλεσμα δεν είναι μια απλή ταλαιπωρία. Είναι καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεσμικός εκφοβισμός. Τέτοιες πρακτικές είναι απειλή για τη δημοκρατία».

Επεσήμανε ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης βαρύνεται με πρωτοφανή κατάχρηση εξουσίας εις βάρος πολίτη, ενώ η Αστυνομία βαρύνεται με ευνοιοκρατική μεταχείριση παραπόνου, η οποία -μάλιστα- κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ως αδικαιολόγητη.

Επίσης, σχολίασε και την παραδοχή του Αρχηγού της Αστυνομίας ότι εάν είχε ζητηθεί συμβουλή από τη Νομική Υπηρεσία, ίσως η εξέλιξη της υπόθεσης να ήταν διαφορετική, αναφέροντας ότι δικαιώνει τη θέση του ΑΚΕΛ πως η Αστυνομία κινήθηκε πέρα και πάνω από όσα ο νόμος τούς έχει αναθέσει.

Είναι σημαντικό σε μια δημοκρατία να υπάρχει σεβασμός και στον πολίτη, στα δικαιώματά του και στους νόμους του κράτους. Στην περίπτωση αυτή δεν επιδείχθηκε σεβασμός σε τίποτα από τα πιο πάνω.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.