Ε. Παιδείας: Έκτακτα την Παρασκευή η εξέταση της κατάστασης στα σχολεία μετά την επαναλειτουργία τους

Σε έκτακτη συνεδρία την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας θα εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, μετά την επαναλειτουργία τους υπό το φως της έξαρσης της πανδημίας κι ανάμεσα σε άλλα θα τεθεί προς συζήτηση και το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων, ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας επιμένει στην ορθότητα των χειρισμών του ως προς τις αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ Πρόδρομος Προδρόμου υποστήριξε, σε δηλώσεις του, ότι οι απουσίες εκπαιδευτικών, που παρουσιάστηκαν τις πρώτες μέρες αντιμετωπίστηκαν στο ακέραιο και σημείωσε ότι με την νέα πρακτική του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση των στενών επαφών με καθημερνούς ελέγχους θα διευκολύνει την κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι όλες οι δυνάμεις και η πολιτεία θα πρέπει να συνδράμουν για βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και την Παρασκευή, μέρος της συζήτησης θα αφορά τη διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων.

Το ΑΚΕΛ δια του Βουλευτή Χρήστου Χριστοφίδη τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά κενά σημειώνοντας πως είτε υπάρχουν τάξεις χωρίς εκπαιδευτικούς και επέκρινε τον Υπουργό παιδείας για ανετοιμότητα στη διαχείριση των προβλημάτων αλλά και για αυθαιρεσία.

Υπέδειξε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι και τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ ζητούσαν αναβολή των εξετάσεων τετραμήνου, καθώς θα ήταν έγκλημα σε τέτοιες συνθήκες να παρακαθίσουν σε εξετάσεις και δυστυχώς είπε, το ανεξήγητο γινάτι του Υπουργού και του ΔΗΣΥ έφερε τα πράγατα στη σημερνή κατάσταση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei