Ε.Πιέρα: Δεν θα προσφέρει κάτι η χρήση μάσκας μόνο στα φαρμακεία – Τι ανέφερε για πλαφόν και αισχροκέρδεια

Δεν θα προσφέρει κάτι η υποχρεωτική χρήση μάσκας μόνο στα φαρμακεία, δήλωσε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Ελένη Πιέρα, τονίζοντας την ανάγκη της ατομικής ευθύνης.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα σημείωσε ότι η παραμονή των πολιτών στα φαρμακεία είναι ελάχιστη, αναφέροντας ότι προηγουμένως ενδεχομένως να βρίσκονταν σε κλειστούς χώρους και δεν είχαν μάσκα. Διερωτήθηκε γιατί η απόφαση αφορά μόνο τα φαρμακεία.

Η κ. Πιέρα σημείωσε ότι εδώ και δύο χρόνια υπάρχει η μάσκα στη ζωή όλων και ο κάθε ένας πρέπει να γνωρίζει που επιβάλλεται να την χρησιμοποιεί.

Σε ότι αφορά την πώληση self tests, διευκρίνισε ότι είτε πωλούνται σε συσκευασία των πέντε ή σε συσκευασία του ενός. Τόνισε ότι δε μπορεί να πωληθεί ένα τεστ από την συσκευασία των πέντε.

Όπως  ανέφερε η κ. Πιέρα, δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες στον σύνδεσμο για φαινόμενα αισχροκέρδειας, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να σπιλώνονται τα φαρμακεία.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ενός τεστ η πρόεδρος του συνδέσμου Φαρμακοποιών, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι το πλαφόν κάποιες φορές λειτουργεί αρνητικά στην επάρκεια των προϊόντων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.