€100. εκατ θα κοστίσουν τα κλιματιστικά στα σχολεία

Με θετικό μάτι αντικρύζουν οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης την πρόθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση του συστήματος κλιματιστικών. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας συνδέσμων γονέων μέσης εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου εξέφρασε την ελπίδα να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΓια τις μάσκες, είπε ότι εκκρεμεί αίτημα που απέστειλε η συνομοσπονδία στο Υπουργείο Υγείας εδώ και 10 μέρες ζητώντας την προαιρετική χρήση της μάσκας. Εξέφρασε τη ελπίδα να το επιτρέψουν οι επιδημιολόγοι και να απαλλαγούν οι μαθητές από τη χρήση μάσκας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας συνδέσμων γονέων δημοτικής εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία από τους δασκάλους στα δημοτικά με τη χρήση της μάσκας σημειώνοντας ότι καθίσταται δύσκολο το εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων προς τα παιδιά.

Για το σύστημα κλιματισμού είπε ότι θα πρέπει να γίνουν ενδελεχείς έλεγχοι και εξέφρασε την ελπίδα όπως η μελέτη ετοιμασθεί το συντομότερο δυνατό για να μπορέσει να αρχίσει να υλοποιείται το έργο.

Όπως είπε, θα ήταν ευχής εκεί και όπου τα σχολεία είναι έτοιμα να εφαρμοστεί. Πρόσθεσε ότι το συνολικό κόστος της μελέτης για την εγκατάσταση του συστήματος κλιματιστικών αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Θα πάρει μερικά χρόνια η εγκατάσταση

Μερικά χρόνια θα πάρει η εγκατάσταση του συστήματος κλιματιστικών στις σχολικές μονάδες ανέφερε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι είναι κάτι που εδώ και χρόνια πίεζαν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Πρόσθεσε ότι η ΠΟΕΔ θα παρακολουθεί και θα επιμένει ούτως ώστε η διακήρυξη να γίνει πράξη. Σημείωσε ότι η εγκατάσταση κλιματιστικών θα πρέπει να γίνει άμεσα εκεί και όπου υπάρχει δυνατότητα όπως σε μικρά νηπιαγωγεία.

Για τις μάσκες είπε ότι χθες βράδυ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό Παιδείας δόθηκε ενθαρρυντικό μήνυμα και αναμένουν να δουν ποια θα είναι η διόρθωση των πρωτοκόλλων προκειμένου να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν χωρίς μάσκα νοουμένου ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο αγιασμός στα σχολεία έγινε από ιερείς χωρίς τη χρήση μάσκας, είπε ότι τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα θα πρέπει να τηρούνται για όλους το ίδιο.

Γραπτώς θέλουν τη διαβεβαίωση για μάσκες

Γραπτώς αναμένουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την δήλωση του Υπουργού Παιδείας ότι οι εκπαιδευτικοί δύνανται να μπορούν να αφαιρούν για λίγο τη μάσκα για να γίνονται κατανοητά στα παιδιά τα όσα διδάσκουν και νοουμένου ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Ο Κώστας Χατζησάββας δήλωσε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι χθες ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τον Υπουργό Παιδείας ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως είπε, χθες βράδυ επικοινώνησε εκ νέου μαζί του ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος τον ενημέρωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τη θετική εξέλιξη του να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αφαιρούν για λίγο τις μάσκες.

Για το σύστημα εγκατάστασης κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι τις επόμενες μέρες θα καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Πρόσθεσε ότι είναι μεν θετική εξέλιξη αλλά σημείωσε ότι είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος. Ο κ. Χατζησάββας υπέδειξε ότι η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει σταδιακά κυρίως στις μονάδες που είναι αναβαθμισμένες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.