€650 000 για νέες λιμουζίνες σε κρατικούς αξιωματούχουςΤο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Υπουργείου έχει αναθέσει τη σύμβαση για την προμήθεια και συντήρηση 19 οχημάτων τύπου σαλούν (sedan) για τις ανάγκες μετακίνησης αξιωματούχων. Το κόστος αγοράς μαζί με τη συντήρηση για πέντε χρόνια ανέρχεται στις 650 χιλιάδες ευρώ, περίπου.

Το σχετικό ερώτημα, ο Γιώργος Περδίκης και η αρμόδια Υπουργός Βασιλική Αναστασιάδου επιβεβαίωσε την αγορά.

Το ποσό ανάθεσης για κάθε ένα όχημα (VOLVO S90 2.0D D4 MOMENTUM) είναι €29.150 έκαστο πλέον ΦΠΑ (προμήθεια €28.500 και €650 για τη συντήρηση για πέντε χρόνια).

Το ποσό συντήρησης περιλαμβάνει τόσο τις εργασίες προληπτικής συντήρησης όσο και την επιδιόρθωση βλαβών συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων/υλικών εκτός από τα ελαστικά και τους συσσωρευτές.

Επιπρόσθετα, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών προγραμματίζει εντός Σεπτεμβρίου 2019 να προβεί στην προκήρυξη διαγωνισμού για αγορά ενός οχήματος υβριδικού τύπου.

«Από τον υφιστάμενο στόλο υπηρεσιακών οχημάτων για αξιωματούχους θα αποσυρθούν οχήματα μεγάλης ηλικίας η συντήρηση των οποίων είναι οικονομικά ασύμφορη και τα οποία έχουν μεγάλη κατανάλωση καυσίμου και υψηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων και θα γίνει κατανομή των καινούργιων οχημάτων και των οχημάτων που θα παραμείνουν σε χρήση στους δικαιούχους».