Εάν κάνει κάτι πολύ καλά η κυβέρνηση είναι το να βρίσκει δικαιολογίες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Του

Παναγιώτη Πενταλιώτη

Όταν η κυβέρνηση αυτολιβανίζεται, με το πιο πρόσφατο αυτολιβάνισμα το συνέδριο του Συναγερμού, μιλούν για ανάπτυξη, για μισθούς, για κοινωνικό κράτος, για τομές, για μεταρρυθμίσεις, που σε κάνει να διερωτάσαι αν όντως είναι τόσο καλά τα γενόσημα φάρμακα στο ΓεΣΥ. Από την άλλη, όταν μιλούν για το τι θα κάνουν, σάμπως και δεν κυβερνούν εδώ και 9 χρόνια, σε κάνει να διερωτάσαι ποιος επιτέλους κυβερνά τη χώρα.

Αλλά όταν ερωτώνται ποιο το όφελος προς τον κόσμο ή πώς γίνεται να διαφημίζουν τους αριθμούς που ευημερούν, αλλά ο κόσμος να νιώθει την ανισότητα, σε αντιμετωπίζουν με μια light δικαιολογία, all time classic εδώ και εννέα χρόνια: «μόνο το ΑΚΕΛ τα λέει αυτά». Εάν στη Στατιστική Υπηρεσία και στο Ευρωβαρόμετρο έχει χέρι το ΑΚΕΛ, μπράβο στο κόμμα που μπορεί και ελέγχει τέτοιους θεσμούς! Δυστυχώς όμως για αυτούς, οι εκθέσεις και οι δείκτες δεν έχουν κομματικό χρώμα, έχουν κοινωνικό χρώμα και αν το χρωματίσουμε θα δούμε ότι οι ημέτεροι μπλε ευημερούν και ο υπόλοιπος κόσμος στη μαύρη του τη μοίρα.

Φτάνουμε στο σήμερα, η νέα δικαιολογία διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έχουν φτάσει να δικαιολογούν τα πάντα που έχουν συμβεί με αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετρά ένα μήνα. Θα πρέπει να είμαι διορισμένος από τον Πρόεδρο σε ανύπαρκτη θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερώνω τους ξένους για το Κυπριακό, αν δεν καταλαβαίνω ότι ο πόλεμος έχει επιδεινώσει ήδη την κατάσταση.

Το ΑΚΕΛ έστω προτείνει κάποια μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν, αυτοί αρκούνται και πάλι σε δύο πράγματα: Είτε να κάνουν πως δεν είδαν δεν άκουσαν, είτε να στήνουν επικοινωνιακά κλαψουρίσματα για τον πόλεμο, ότι λίγο πολύ όλες οι χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα ή και χειρότερα για να μας μεταφέρουν το φόβο να μη ζητούμε για να μη χάσουμε και αυτά που έχουμε. Μα το ερώτημα είναι τι άλλο μας απομένει να χάσουμε; Τι έχουμε; Ειδικά οι πολίτες που παρακαλούν να έχουν όλοι οι μήνες 10 μέρες. Εάν πριν δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα, τώρα θα πρέπει, όπως γράφει και μια ανάρτηση, να τρώμε λιγότερο, να ψωνίζουμε λιγότερα, να ζεσταινόμαστε λιγότερο, να οδηγούμε λιγότερο, μπας και ψηφίζουμε σοβαρότερα (στις εκλογές).

Οι παράλογες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρισμού, ω ναι, δεν συνέβηκε πριν ένα μήνα. Τα είδη πρώτης ανάγκης που κάθε 1-2 εβδομάδες αυξάνονταν και μερικά σεντς, δεν το είχαν «πάθει» λόγω Ουκρανίας.

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι σπουδασμένος και… «άριστος» για να καταλάβει ότι είναι ληστεία ο διπλός φόρος στα καύσιμα ή αν δεν έχει τη βούληση η κυβέρνηση να τον καταργήσει, ας θέσει πλαφόν στην τιμή. Στο €1,40 και πάλι η βενζίνη, αν ήταν πυρετός θα πηγαίναμε στον γιατρό. Αν συνεχίσουν, πάλι γιατρό θα χρειαστούμε, καρδιολόγο.

Με το έτσι θέλω η κυβέρνηση να μας στείλει καραντίνα, αναγκαστική, αφού δεν θα μπορούμε να κινηθούμε. Αλλά αν κάτι υπάρχει καλό σε αυτή την κυβέρνηση θα είναι το καλό βράδυ που ελπίζω να της πούμε του χρόνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.