Έχασαν την όραση τους οι τέσσερις από τους οκτώ ασθενείς – Αγωνία και για τη ζωή τους


Έχασαν την όρασή τους οι τέσσερις από τους οκτώ ασθενείς που υπεβλήθησαν την περασμένη εβδομάδα σε  χειρουργική επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο και κατέληξαν με σοβαρότατη μόλυνση στο μάτι.

Όπως διαπιστώνουν οι γιατροί, σε κάποιους εξ’ αυτών, η μόλυνση άρχισε να επεκτείνεται και πέραν των οφθαλμών τους, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι, ακόμα και για τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια ενός εκ των ασθενών, προχώρησε χθες σε καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, με το ΤΑΕ Λευκωσίας να διερευνά πλέον το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας.

Παράλληλα, μεταφέρθηκε χθες λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, από το Μακάρειο νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Λευκωσίας, άλλος ένας ασθενής, ο οποίος, όπως και άλλοι τέσσερις, νοσηλεύονται πλέον στον παθολογικό θάλαμο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Πάμπος Χαριλάου ανέφερε ότι η κατάσταση των ατόμων αυτών παραμένει σοβαρή, λαμβάνουν την ενδεδειγμένη θεραπεία και στόχος είναι  να σωθούν οι ζωές των ατόμων αυτών.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας αποτάθηκε σε εισαγωγείς αναλωσίμων ειδών και σε κατασκευαστές, για να καταλήξει η έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ασφαλή συμπεράσματα.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News