Έχουν ήδη εξαντληθεί τα εμβόλια και στα κατεχόμενα

 

Υπό τον τίτλο «Εξαντλήθηκαν τα εμβόλια», η Diyalog (22.01.21), στο πρωτοσέλιδό της, γράφει ότι σήμερα το «υπουργείο υγείας» θα άρχιζε τους εμβολιασμούς για τους πολίτες άνω των 80 χρονών, αλλά χθες, αρκετοί ηλικιωμένοι πολίτες, που προσήλθαν στο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Κερύνεια για εμβολιασμό, αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσα σε απόγνωση, γιατί τα εμβόλια είχαν τελειώσει.

Ο αρχίατρος του νοσοκομείου στην κατεχόμενη Κερύνεια, Δρ Τζεϊχούν Μπιριντζί, σε δηλώσεις στην εφημερίδα, ανέφερε ότι οι 1,100 δόσεις εμβολίων που στάλθηκαν στο νοσοκομείο τελείωσαν χθες και 40 ηλικιωμένοι που προσήλθαν για εμβολιασμό αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, χωρίς να εμβολιασθούν. Σημείωσε ότι θα έλθουν τα 40 εμβόλια που έχουν ζητήσει από το «υπουργείο υγείας» για τις υφιστάμενες εγγραφές εμβολιασμού, όμως μετά από αυτά δεν θα υπάρχουν άλλα εμβόλια στο «υπουργείο».

Η Kıbrıs Postası (22.01.21) γράφει ότι το λεγόμενο υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δόση των εμβολιασμών, προσθέτοντας ότι οι αιτήσεις για εμβολιασμό θα αξιολογηθούν για την δεύτερη δόση. Η ημερομηνία έναρξης της δεύτερης δόσης του εμβολιασμού θα ανακοινωθεί αργότερα, διευκρίνισε το «υπουργείο».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιασθεί συνολικά 10,000 άτομα και η δεύτερη δόση θα γίνει στις προσεχείς μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν παραληφθεί 20 χιλιάδες εμβόλια Sinovac από την Τουρκία και 1,080 εμβόλια Pfizer/BionTech από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού (HP) Κουντρέτ Όζερσαϊ, υπενθυμίζοντας ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία, ανέφερε ότι ο Τατάρ πρέπει να έλθει άμεσα σε επαφή με Τούρκους αξιωματούχους, είτε με τον Πρόεδρο Ερντογάν είτε με τον Αντιπρόεδρο Οκτάι, για να λυθεί το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων, σημειώνει η Kıbrıs Postası (22.01.21).

Στην συνέχεια, ο Όζερσαϊ είπε ότι ο Τατάρ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα αυτό και ότι η κοινότητα αναμένει αυτή την ενέργεια του Τουρκοκύπριου ηγέτη, προσθέτοντας ότι αυτό είναι και το καθήκον του Τατάρ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.