ΕΔΔ για απειλές ΕΛΑΜιτών εναντίον δημοσιογράφου: «Δεν νοούνται εκφοβισμοί, απειλές ή παρεμβάσεις στο έργο του δημοσιογράφου»

Δεν νοούνται εκφοβισμοί, απειλές ή παρεμβάσεις οποιασδήποτε μορφής στο έργο του δημοσιογράφου, τονίζει η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Διαβάστε επίσης:

Απειλές ΕΛΑΜιτών εναντίον δημοσιογράφου


Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή καταγγελία δημοσιογράφου στην Αστυνομία ότι λόγω της δημοσιογραφικής εργασίας της δέχεται απειλές κατά της ζωής της από πρόσωπα που δηλώνουν μέλη του ΕΛΑΜ, η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας αναφέρει ότι σύμφωνα με τις  γενικές διατάξεις του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, οι λειτουργοί των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας «…έχουν την υποχρέωση να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία των και να μην επιτρέπουν παρεμβάσεις στο έργο τους».

«Ως εκ τούτου, παρεμβάσεις στο έργο των λειτουργών των ΜΜΕ και εκφοβισμός ή απόπειρα εκφοβισμού ή επηρεασμού τους, με δηλώσεις ή άλλως πως, είναι ανεπίτρεπτες», σημειώνει η Επιτροπή.

Εξάλλου, υπενθυμίζοντας τη γενική αρχή που διέπει και τη λειτουργία της ΕΔΔ ως προς το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης του δημοσιογράφου, η Επιτροπή σημειώνει τέλος πως «ο σεβασμός του δικαιώματος έκφρασης είναι αναγκαία προϋπόθεση για ορθή ενημέρωση».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.