Τα μασάνε ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ για ιδιωτικοποίηση της CYTA

Άκαιρο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της CYTA που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Όπως ανέφερε στον Άστρα, το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μελετηθεί σοβαρά πριν ψηφιστεί και εξέφρασε απορία γιατί η κυβέρνηση το κατάθεσε λίγο καιρό πριν από τις προεδρικές εκλογές. Αυτό το νομοσχέδιο, είπε, δεν μπορεί να συζητηθεί τώρα στη Βουλή διότι χρειάζεται σοβαρή μελέτη.
Ενδεχομένως να κρύβει παγίδες, είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση που επεξεργάστηκε για αρκετό καιρό το νομοσχέδιο, δεν μπορεί να ζητά από τη Βουλή να το ψηφίσει σε χρόνο ρεκόρ.

Ο κ. Σιζόπουλος δεν τοποθετήθηκε αναφορικά με την ουσία του θέματος, λέγοντας ότι θα πρέπει να μελετηθεί το νομοσχέδιο για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Xρειάζεται χρόνο για εξέταση λέει το ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ τάσσεται εναντίον της ιδιωτικοποίησης της CYTA, αλλά τάσσεται και υπέρ του εκσυγχρονισμού του Οργανισμού, δήλωσε στον Άστρα ο Μαρίνος Μουσιούττας. Επισήμανε ότι δεν μπορεί να εξεταστεί το νομοσχέδιο και να ψηφιστεί μέσα σε λίγες μέρες, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση. Πέραν τούτων, σημείωσε, η Βουλή δεν προλαβαίνει χρονικά να εξετάσει το θέμα.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει γενικότερα το ΔΗΚΟ, έχοντας και ως παράδειγμα την θετική τοποθέτηση του κόμματος στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι η θέση του κόμματος είναι ξεκάθαρη.

Ωστόσο τάχθηκε υπέρ ενός νέου θεσμικού πλαισίου το οποίο πρέπει να συζητηθεί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.