ΕΔΕΚ: Αναστολή εκλογών αλλιώς συλλήψεις σύμφωνα με Δικαστικό Διάταγμα

ΕΔΕΚ: Αναστολή εκλογών αλλιώς συλλήψεις, διατάσσει δικαστικό διάταγμα

 

Δεκαπέντε υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ προσέφυγαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επιτυγχάνοντας την έκδοση διατάγματος με το οποίο διατάσσεται αναστολή του Παγκύπριου Τακτικού Συνεδρίου που είναι ορισμένο για το ερχόμενο Σάββατο και των εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας που καθορίστηκαν στις 30 του μήνα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο εν λόγω διάταγμα επιδόθηκε ήδη στους εναγόμενους, ενώ η επόμενη ακροαματική διαδικασία και τα όσα αιτούνται τα δεκαπέντε μέλη της ΕΔΕΚ θα εξεταστούν κατά την επόμενη ακροαματική διαδικασία που έχει οριστεί την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, τρεις μέρες μετά την προγραμματισμένη διεξαγωγή του τακτικού Συνεδρίου.

Το διάταγμα τονίζει ότι σε περίπτωση που υπάρξει παράλειψη συμμόρφωσης, τότε οι κατά νόμο υπεύθυνοι υπόκεινται σε σύλληψη. Σημειώνει δε, όπως σε περίπτωση που η ΕΔΕΚ επιθυμεί να καταχωρίσει ένσταση, τότε αυτή θα πρέπει να καταχωρισθεί μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι. Ως εκ τούτου, το διάταγμα δεν αναμένεται να ανατραπεί πριν την ερχόμενη Κυριακή που είναι προγραμματισμένο το Συνέδριο.

Πηγές του Κινήματος ανέφεραν στον «Άστρα» ότι η απόφαση μελετάται από τους νομικούς συμβούλους της ΕΔΕΚ και μέχρι να αποφανθούν ως προς το τι θα πράξουν, δεν θα υπάρξει τοποθέτηση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.