ΕΔΕΚ: Παραιτήθηκαν «πυροβολώντας» Σιζόπουλο άλλα τέσσερα στελέχη της ΚΕ

Υπό κατάρρευση η ΕΔΕΚ - Άλλα τέσσερα στελέχη στην πόρτα εξόδου κατηγορώντας τον Σιζόπουλο

Τις παραιτήσεις τους από την Κ.Ε. υπέβαλαν άλλα τέσσερα στελέχη της ΕΔΕΚ, συνεπεία των χειρισμών της υπόθεσης Παπαδάκη.
Πρόκειται για τους Αβράμη Ιάσωνος και Φώτη Θεοφάνους, μέλη και της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λεμεσού, Μάριο Πέτρου, ο οποίος είναι μέλος Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λεμεσού και Πρόεδρος Νεολαίας ΕΔΕΚ Λεμεσού και Μάριο Παύλου, μέλος Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Αμμοχώστου.
Σε επιστολή τους οι τέσσερις αναφέρονται στον τον κατήφορο στον οποίο περιήλθε η ΕΔΕΚ και ότι η αξιοπρέπεια τους δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στην ΕΔΕΚ.

Προσθέτουν ότι δεν θα γίνουν συνένοχοι σε αυτήν την αθλιότητα που επικρατεί σήμερα στο Κόμμα, στην προσπάθεια να επικρατήσει η παντοδυναμία του κ. Σιζόπουλου.


“Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε συνένοχοι σε αυτήν την αθλιότητα που επικρατεί σήμερα στο Κόμμα. Στην προσπάθεια να επικρατήσει η παντοδυναμία του κ. Σιζόπουλου στο Κόμμα, δυστυχώς έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους όλοι, αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο του Κόμματος.”

Αναφέρονται επίσης σε συνθήκες τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας εντός του κόμματος.

“Ο ετσιθελισμός, η μη τήρηση των κανονισμών, η έλλειψη δημοκρατίας, η έλλειψη σεβασμού προς τους συναγωνιστές από την ηγεσία, η αποχώρηση αρκετών συναγωνιστών, η υστεροβουλία, η παράκαμψη των συλλογικών οργάνων, η ανάθεση ρόλων σε μη αρμόδια πρόσωπα, το απόλυτο σκοτάδι σε σημαντικά ζητήματα, η άνευ προηγούμενου στροφή στην πολιτική μας παρέμβαση, η αλλαγή των πολιτικών μας αποφάσεων και ιδεολογικών προσήμων, ο αποκεφαλισμός όλων των στελεχών οι οποίοι τόλμησαν να διαφωνήσουν (επώνυμοι και μη). Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό σήμερα στην ΕΔΕΚ. Ένα σκηνικό τρομοκρατίας και αστυνομικοκρατίας. Ένα σκηνικό “πολέμου”, όπου κάθε σου κίνηση μεταφράζεται ως ύποπτη.”


Αναφέρουν επίσης ότι η διοίκηση της ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος, Αναπληρωτής Πρόεδρος, πλείστοι του πολιτικού γραφείου και αρκετοί εκ της Κεντρικής Επιτροπής, “με το απίστευτο θράσος που τους διακατέχει, προχώρησαν στο αποκορύφωμα”.

“Με στημένα, παράνομα και απόλυτα ελεγχόμενα πειθαρχικά και με ταχύτατες διαδικασίες προχώρησαν στην διαγραφή του Ευρωβουλευτή του Κόμματος, Δημήτρη Παπαδάκη, τον οποίον τίμησαν 12.000 ψήφοι, πριν από 9 μήνες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που μπορούσε να επέλθει στο Κόμμα. Υπαίτιος βέβαια αυτής της καταστροφής δεν ειναι άλλος, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο.”

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.