ΕΔΕΚ: Περιφρόνηση δικαστικών αποφάσεων και παραβίαση Καταστατικού το έκτακτο συνέδριο, λέει η Ομάδα Πρωτοβουλίας


Ακόμη μια ενέργεια περιφρόνησης των αποφάσεων των Δικαστηρίων και παράλληλα παραβίασης του Καταστατικού της ΕΔΕΚ, αποτελεί, σύμφωνα με την Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, η ανακοίνωση του Προέδρου του κινήματος Μαρίνου Σιζόπουλου για σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ την Κυριακή 24/10/2021.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤαυτόχρονα, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ καλεί τη σημερινή ηγεσία “να τερματίσει την ετσιθελική της συμπεριφορά”, όπως αναφέρει, «και να σεβαστεί τους θεσμούς, τις δικαστικές αποφάσεις και τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Σε ανακοίνωση, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «η επιμονή του (κ. Σιζόπουλου), παρά τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, για να πραγματοποιήσει ένα Συνέδριο με χαλκευμένο μητρώο μελών, συνιστά πρωτοφανή προσβολή και απαξίωση προς την ιστορία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του Κινήματος».

«Παρά την ξεκάθαρη διαδικασία η οποία προνοείται από το Καταστατικό για σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου (άρθρα 30 και 32), ο κ. Σιζόπουλος, αντιδημοκρατικά και αντικαταστατικά,  οδηγεί το Κίνημα στην απαξίωση, στο διασυρμό και στην αποστροφή της Κοινωνίας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «ένα ιστορικό Κίνημα, με αγώνες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, οδηγείται στη σταδιακή φθορά και την εξαφάνιση» και καλεί τον κόσμο της ΕΔΕΚ, «να μην ανεχτεί συμπεριφορές ολοκληρωτισμού και πρακτικές σκοταδισμού».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.