Εδώ και ένα μήνα το Υπ. Εσωτερικών «εξετάζει» την παραχώρηση αποζημίωσης για απώλεια χρήσης των κατεχόμενων περιουσιών

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Την πρόταση νόμου που κατέθεσε η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων και αφορά την παραχώρηση αποζημίωσης για απώλεια χρήσης των κατεχόμενων περιουσιών εξέτασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων.


Με την πρόταση όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Κέττηρος τίθενται οι γενικές γραμμές μέσα στις οποίες οφείλει η πολιτεία να κινηθεί για την ετοιμασία ενός συγκεκριμένου σχεδίου που να αναγνωρίζει την άνιση κατανομή βαρών και να στηρίξει τους ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών.

Αν και η πρόταση κατετέθη εδώ και ένα μήνα, σήμερα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, το αρμόδιο Υπουργείο, ζήτησε χρόνο να την εξετάσει.

Είναι οι ίδιοι, είπε, που όταν κοντεύουν οι εκλογές καθημερινά υπόσχονται τον ουρανό με τα άστρα στους πρόσφυγες μέχρι την επόμενη ημέρα των εκλογών που τα ξεχνούν όλα.
Η Βουλεύτρια Ρίτα Σούπερμαν διαβεβαίωσε ότι η επιτροπή θα ασκήσει τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο προς την κυβέρνηση έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί η πρόταση.


Η πρόταση, εχει βασιστεί όπως είπε στις δύο μελέτες του Φορέα ισότιμης Κατανομής βαρών και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το ποσό που απαιτέιται είπε, με βάση τις δύο μελέτες δεν είναι απαγορευτικό διότι οι περιουσίες υπολογίζονται με τιμές του 74’. Όταν αρχίσει η κυβέρνηση να ασχολείται με το θέμα είπε, η επιτροπή ευελπιστεί ότι θα διορθωθούν οι φόρμουλες και οι δύο μελέτες.

Επίσης η Επιτροπή εξέτασε μεταξύ άλλων και την πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκκου Λεωνίδου, που δίδει τη δυνατότητα στους κατόχους πιστοποιητικών μίσθωσης, να μπορούν να προχωρήσουν σε ήπιες αναπτύξεις κατόπιν σχετικής πολεοδομικής άδειας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.