Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε πολλούς χρήστες του διαδικτύου η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Κλέλια Βασιλείου, την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τουλάχιστον διπλό φονικό και μπροστά στην ανεύρεση και νέου πτώματος στο Μιτσερό.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, η κ. Βασίλειου μέσα από το προφίλ της στο Facebook παραδίδει μαθήματα Γεωλογίας Μιτσερού.

«Επειδή διαβάζω διάφορα τις τελευταίες μέρες σχετικά με το Μεταλλείο (όχι Λατομείο) της Κοκκινογιάς στο Μιτσερο παρατηρώ τα εξής για χάριν σωστής πληροφόρησης.

1. Πρόκειται για Μεταλλείο και όχι Λατομείο
2. Το πηγάδι /ανελκυστήρας είναι χώρος από τον οποίο ανέβαινε το μετάλλευμα αφού η εξόρυξη δεν ήταν επιφανειακή.
3. Με το πηγάδι συνδέεται δίκτυο γαλάριων από τις οποίες γινόταν η εξόρυξη.
4. Το νερό που βρίσκεται μέσα δεν είναι αποτέλεσμα της βροχής αλλά υδροφόρων στρωμάτων – απόρροια των γεωλογικών δεδομένων της περιοχής.
5. Το νερό που μαζεύτηκε είναι από όλο το σύστημα γαλάριων και η στάθμη είναι σταθερή 40 χρόνια. Από τότε δηλαδή που το Μεταλλείο σταμάτησε τη λειτουργία του. Όξινο νερό αδιανόητου όγκου.
6. Η σωρός της Mary Rose που θα στοιχειώνει τον ύπνο μας για καιρό δεν “ξεβράστηκε” από τη βροχή αλλά από τον χρόνο που έφερε αποσύνθεση και σαπωνοποίηση.
7. Λίγη έρευνα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…
8. Άλλη μια περίπτωση κατά την οποία γινόμαστε όλοι ειδικοί, επιστήμονες και κριτές των πάντων.

Επειδή διαβάζω διαφορα τις τελευταίες μέρες σχετικά με το Μεταλλειο (όχι Λατομείο) της Κοκκινογιας στο Μιτσερο παρατηρώ…

Gepostet von Klelia Vasiliou am Samstag, 20. April 2019

 

 

Μερικές από τις αντιδράσεις:

 

 

Ισως η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος δεν θυμάται τι εντύπωση ειχε προκαλέσει οταν ανέβασε φωτογραφία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου να κάνουν «καππακωτή» , οταν βρέθηκαν τα δύο παιδία που απήχθησαν απο σχόλειο στις Καμάρες, μετά απο πληροφορία πολίτη.