ΕΔΟΝ για Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου: «Υπολειτουργεί – Ασύγγνωστη ολιγωρία της Κυβέρνησης»

Την αγανάκτηση του σε σχέση με την ασύγγνωστη ολιγωρία της Κυβέρνησης, σε ότι αφορά τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου – ΟΝΕΚ, εκφράζει με σχετική ανακοίνωση, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Αυτή την στιγμή ο ΟΝΕΚ υπολειτουργεί. Δεν μπορεί ούτε να πάρει αποφάσεις, ούτε να επικυρώσει προσφορές, ούτε να λειτουργήσει προγράμματα του. Αυτό διότι πολύ απλά, δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο!

Η θητεία του πρώην Δ.Σ. έχει λήξει από τις 18 Αυγούστου (!) και μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά, το Υπουργικό Συμβούλιο δεν έχει προχωρήσει σε διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ολιγωρία που επιδεικνύει η κυβέρνηση είναι απαράδεκτη. Καθυστέρησαν δύο εβδομάδες (31/8) ακόμα και στο να αποστείλουν τις επιστολές, όπως όφειλαν βάσει νομοθεσίας, σε σχέση με την υπόδειξη αντιπροσώπων.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να απαντήσει. Που οφείλεται η καθυστέρηση;
Για ποιο λόγο καθυστέρησαν να αποστείλουν τις επιστολές; Τι περιμένουν ακόμα, δύο βδομάδες μετά την αποστολή των επιστολών για να διορίσουν νέο Δ.Σ. ;

Η εύρυθμη λειτουργεία του ΟΝΕΚ πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις αλλά και να τερματίσει αυτήν την καθυστέρηση διορίζοντας το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy