Στέκι Νέων Εργαζομένων στο 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το Στέκι Νέων Εργαζομένων θα λειτουργήσει και φέτος στα πλαίσια του 31ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ και θα καταπιαστεί με βασικά εργασιακά προβλήματα που αφορούν σήμερα την πλειοψηφία των νέων εργαζομένων. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η αδήλωτη εργασία, οι αναξιοπρεπείς μισθοί, η αφαίρεση δικαιωμάτων, τα ελαστικά ωράρια, η δουλειά τις Κυριακές και τις αργίες, είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν τη σημερινή πραγματικότητα για τους νέους.

Στόχος μας είναι το Στέκι, να αποτελέσει χώρο συνάντησης νέων εργαζομένων και συζήτησης των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Θέλουμε να γίνουμε δέκτες των προβλημάτων και των προβληματισμών των νέων εργαζομένων και γι’ αυτό θα προχωρήσουμε σε συλλογή σχετικών ερωτηματολογίων που αφορούν τα βασικά εργασιακά ζητήματα όπως το επίπεδο των μισθών, ο κατώτατος και ο 13ος μισθός, οι ώρες απασχόλησης και οι υπερωρίες, η δουλειά την Κυριακή και οι αργίες, οι άδειες και το δικαίωμα οργάνωσης στο χώρο εργασίας.

Ταυτόχρονα, πρόκειται να εκθέσουμε για άλλη μια φορά, τις θέσεις και τη δική μας πρόταση για τη νέα γενιά και τα βασικά προβλήματα που μας απασχολούν. Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την οργάνωση και το συλλογικό αγώνα, που κατά την άποψη μας αποτελούν το μοναδικό όπλο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Η μαζικοποίηση του οργανωμένου αγώνα στο πλευρό της ΕΔΟΝ, του ΑΚΕΛ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της ΠΕΟ αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Καλούμε όλους τους νέους και νέες να επισκεφτούν το Στέκι Νέων Εργαζομένων με την ελπίδα ότι αυτό θα αποτελέσει την αφορμή για προβληματισμό, συζήτηση και οργάνωση. Στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα δεν πρέπει να λείψει κανείς.