ΕΔΟΝ: Συγχαρητήρια στη νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΟΝ

Μετά από τον καταρτισμό της Γραμματείας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των μαθητικών εκλογών. Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει τα συγχαρητήρια του στη νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Σε μια περίοδο που το εκπαιδευτικό σύστημα του τόπου διανύει μια μακροχρόνια κρίση, είναι καθοριστικό οι μαθητές και οι μαθήτριες να αντιστέκονται και να διεκδικούν. Η φετινή χρονιά αποτελεί σταθμό, αφού η προσπάθεια συντηρητικοποίησης της παιδείας μέσω της εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο θα μετατρέψει το σχολείο σε ένα μεγάλο εξεταστικό κέντρο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη και φίλους της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Μαθητών (ΠΕΟΜ), που με ανιδιοτέλεια εργάστηκαν για τις μαθητικές εκλογές και κατάφεραν να κατακτήσουν την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΣΕΜ. Οι μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Κύπρο στέλνουν μηνύματα αντίστασης και αντεπίθεσης, φέρνοντας το μαθητικό κίνημα ξανά σε τροχιά  διεκδίκησης. Το μαθητικό κίνημα, είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσει ανάχωμα σε όσους προσπαθούν να ξηλώσουν τη δημόσια παιδεία.

Ως ΕΔΟΝ, δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως αποτελούμε σταθερό σύμμαχο του μαθητικού κινήματος, στους αγώνες που δίνει για λευτεριά και επανένωση της Κύπρου, κόντρα στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, για το δικαίωμα στη μόρφωση, για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο, για δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία μέχρι το πανεπιστήμιο. Σύμμαχοι στο οργανωμένο μαθητικό κίνημα, θα είμαστε και στον αγώνα για κατάργηση του αναχρονιστικού μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.