ΕΔΟΝ: Συστράτευση ενάντια σε σχέδια διχοτόμησης

Η ΕΔΟΝ δεν θα πάψει να καταδικάζει τη ΝΑΤΟϊκή συνωμοσία για διαμελισμό της Κύπρου, τονίζει με χθεσινή της ανακοίνωση με αφορμή τα 46 χρόνια που συμπληρώνονται από τη Β’ φάση της τουρκικής εισβολής στις 14 Αυγούστου 1974.

Η κοσμοπολίτικη Αμμόχωστος, προσθέτει, πέφτει αμαχητί στον Αττίλα. Σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα παραμένει η πόλη «φάντασμα», καθώς βρίσκεται σε περίκλειστη ζώνη από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος προβαίνει σε νέους σχεδιασμούς για σταδιακή διάνοιξη και εποικισμό της. Η κυπριακή κυβέρνηση, τονίζει η ΕΔΟΝ, «θα πρέπει να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πολιτική που να προτάσσει τον πρώτιστο στόχο του λαού μας, την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, τον τερματισμό της κατοχής και της διαίρεσης».

Ως νέοι αυτού του νησιού, καταλήγει η ΕΔΟΝ, «καλούμαστε να συστρατευτούμε ενάντια στα σχέδια που θέλουν το νησί μας διχοτομημένο. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του νησιού, στους πρόσφυγες, στους εγκλωβισμένους, στους αγνοουμένους και είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση, για μια ομοσπονδιακή Κύπρο».