ΕΔΟΝ: Τα νέα έκτροπα αποδεικνύουν πανηγυρικά την αποτυχία του τρομονόμου της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ

Τα νέα επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, τόσο της τελευταίας αγωνιστικής όσο και των προηγούμενων, αποδεικνύουν πανηγυρικά την αποτυχία του τρομονόμου της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΔΟΝ.

Η ΕΔΟΝ στην ανακοίνωση της προσθέτει:

«Αποτυχία για την οποία προειδοποιούσαμε, τόσο εμείς ως ΕΔΟΝ όσο και πολλοί άλλοι φορείς και οργανωμένα σύνολα, πριν καν εφαρμοστεί η νομοθεσία. Μια νομοθεσία για την οποία δεν σταματήσαμε να φωνάζουμε πως πρέπει να τροποποιηθεί γιατί δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα σε σχέση με τη βία στα γήπεδα, παρά μόνο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε ομάδες όταν μαζικά απείχαν χιλιάδες φίλαθλοι, να αποξενώσει από το άθλημα άλλους τόσους που συνεχίζουν να απέχουν και να δημιουργήσει σοβαρά δημοκρατικά ελλείματα μέσω ενός διάτρητου σε επίπεδο ελέγχου μαζικού φακελώματος.

Η αποτυχία «δεν είναι ορφανή». Φέρει φαρδιά – πλατιά, την υπογραφή του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης του, κι’ αυτό είναι αυταπόδεικτο, διότι είναι παροιμιώδης ο ετσιθελισμός και η αλαζονεία με την οποία αποφάσισαν, υλοποίησαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον τρομονόμο. Αυτοί λοιπόν φέρουν και το βάρος της αποτυχίας του.

Ως ΕΔΟΝ, για ακόμα μια φορά, επαναλαμβάνουμε πως είναι αδήριτη ανάγκη όπως, πραγματοποιηθούν ουσιαστικές αλλαγές στη φύση και το χαρακτήρα της νομοθεσίας, αφαιρώντας της τον κατασταλτικό «Θατσερικό» χαρακτήρα. Η βία είναι φαινόμενο κοινωνικό και ως τέτοιο, μέσα από την φιλοσοφία της πρόληψης και της διαπαιδαγώγησης πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy