Η ΕΔΟΝ για τη δημιουργία Μουσείου του ολετήρα της Κύπρου-Γρίβα – «Βολές» σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ

«H παραχάραξη της ίδιας της ιστορίας και των ιστορικών γεγονότων διαχρονικά αποτελούσε μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση του ΔΗΣΥ αλλά και της ακροδεξιάς εφεδρείας του, ρόλο που πλέον παίζει το ΕΛΑΜ. Γι’ αυτό δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη, το γεγονός πως στη τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ φρόντισε, για τρίτη φορά, να προωθήσει κονδύλι για τη δημιουργία μουσείου της ντροπής για τον ολετήρα της Κύπρου Γρίβα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΔΟΝ.

Αναλυτικά:

«Πρωτοφανής μα και συνάμα θλιβερή όμως, αποτελεί η αλλαγή στάσης από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, αφού με τις ψήφους τους ενέκριναν την αποδέσμευση κονδυλίου για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μουσείου. Είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν αυτά τα κόμματα με τόση άνεση και ευκολία, να ακυρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Να ακυρώνουν και να αφήνουν μετέωρο τον κόσμο εκείνο στη βάση τους, που κουβαλά δημοκρατικές και αγωνιστικές παρακαταθήκες. Πως διανοούνται να χλευάζουν με τέτοιο τρόπο τους εκατοντάδες αγωνιστές της Δημοκρατικής Αντίστασης.

Η αλλοπρόσαλλη και ανιστόρητη στάση τους, συμβάλει στην προσπάθεια να αναποδογυριστεί η ιστορία. Οι θήτες να γίνουν θύματα και τα θύματα να γίνουν θήτες. Είναι ντροπή για τα συγκεκριμένα κόμματα στον βωμό της διεκδίκησης της εξουσίας στο «άρμα» του περήφανου συναγερμικού υποψηφίου, Νίκου Χριστοδουλίδη, να αλλάζουν στάση απέναντι στην ίδια την ιστορία.

Οι στόχοι τους για ακόμα μια φορά είναι ξεκάθαροι, γι’ αυτό καλούμε όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους αυτού του τόπου, οι οποίοι σέβονται την ιστορική αλήθεια, να αντισταθούν στην παραχάραξη της. Έτσι και αλλιώς δεν χρειάζονται μουσεία για να μας θυμίζουν τα έργα του Γρίβα, αφού μας τα θυμίζουν καθημερινά ο Πενταδάκτυλος, τα οδοφράγματα, οι πρόσφυγες, οι παθόντες της κυπριακής τραγωδίας αλλά και τα μνημόσυνα εκείνων που ο Γρίβας και οι συνοδοιπόροι του δολοφονούσαν».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.