ΕΔΟΝ: Το 20,2% των Κυπριών δεν μπορούν να κρατήσουν το σπίτι τους ζεστό

«Το εφάπαξ βοήθημα για κατοίκους ορεινών περιοχών -λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών- ανακουφίζει προσωρινά, αλλά την ίδια στιγμή δεν επιλύει, σε καμία περίπτωση το πρόβλημα που υφίσταται», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΔΟΝ.

Αναλυτικά:

«Παρατηρούνται αδυναμίες όσον αφορά τα κριτήρια επιδότησης όσο και γενικότερα κατά ποσόν το συγκεκριμένο επίδομα καλύπτει τις ανάγκες των κάτοικων των ορεινών περιοχών. Σε ότι αφορά τα κριτήριο του υψομέτρου των 600 μέτρων χρειάζεται αναθεώρηση ούτως ώστε να συμπεριλαμβάνονται και μερικές άλλες πολύ κοντινές κοινότητες που αποκλείονται.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός ότι με βάση στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας το 20,2% των Κυπρίων δεν μπορούν να κρατήσουν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 8% και η χώρα μας  με το ψηλό αυτό ποσοστό βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Ο τόπος χρειάζεται άμεσα μια κοινωνική πολιτική που να στηρίζει τους νέους και τις νέες. Την ίδια ώρα που η ύπαιθρος ταλανίζεται από την αστυφιλία, χρειάζεται η παροχή κινήτρων για να μπορούν οι νέοι και οι νέες να ζήσουν με αξιοπρέπεια στην ύπαιθρο».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.