Έδωσαν €260 χιλ. για τουρνουά γκολφ χωρίς τουρίστες – Η εταιρεία συνδέεται με το οικ.περιβάλλον του ΠτΔ

Έδωσαν 260 χιλ. ευρώ σε εταιρεία η οποία συνδέεται με το οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου Αναστασιάδη

 

Το Υφυπουργείο Τουρισμού έδωσε χορηγία 260 χιλ. ευρώ, εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, σε εταιρεία η οποία συνδέεται με το οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου Αναστασιάδη για τουρνουά γκολφ το οποίο πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές και κατ’ επέκταση χωρίς την κάθοδο τουριστών πέραν απ’ όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση!

Η νέα σκανδαλώδης υπόθεση αποκαλύφθηκε μέσα από την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και στην οποία γίνεται ρητή αναφορά σε «παράνομη ενίσχυση», η οποία «φαίνεται να είναι μη συμβατή με τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων». Μάλιστα από το ιστορικό της υπόθεσης φαίνεται ότι λήφθηκαν αποφάσεις με παράδοξους τρόπους.

Όπως αναφέρεται, η αρχική απόφαση του υφυπουργείου αφορούσε την παραχώρηση χορηγίας ύψους 13.684 ευρώ, αλλά στη συνέχεια το ποσό αυξήθηκε δραματικά στις 260 χιλ. ευρώ. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Λογιστικής του Υφυπουργείου είχε εκφράσει διαφωνίες και είχε επισημάνει ότι οι περισσότερες δαπάνες φαίνεται να αφορούσαν τον «εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και δημιουργία υποδομών στο χώρο του θερέτρου για τη διεξαγωγή των αγώνων».

Παρά ταύτα, ο Υφυπουργός Σάββας Περδίος φαίνεται ότι πήρε πάνω του το θέμα και δόθηκε η χορηγία την οποία ζήτησε η εταιρεία. Όπως αναφέρεται, ο διευθυντής της εταιρείας «είναι συγγενής πρώτου βαθμού με πρόσωπο που ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σημειώνεται ωστόσο ότι «ουδέν στοιχείο έχει περιέλθει στην αντίληψη (της Ελεγκτικής Υπηρεσίας) που να δεικνύει οποιαδήποτε παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου του Δημοκρατίας στην υπόθεση».

 

 

Χρυσές μπίζνες της οικογένειας Αναστασιάδη στη μαρίνα Αγίας Νάπας

 

 

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy