Έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία ο CEO του CYPRA για την περιφρόνηση της Βουλής

Στο αρχηγείο της αστυνομίας βρέθηκε ο  Διευθύνων Σύμβουλος του σφαγείου CYPRA Γιώργος Γεωργίου αναφορικά με την υπόθεση παραβίασης κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την οποία έπρεπε να παραστεί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και να ενημερώσει αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων στο σφαγείο περιοχή της Κάτω Μόνη.

Με επιστολή, ο κύριος Γεωργίου υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας ωστόσο όπως διαφάνηκε δεν περιλαμβανόταν στη σχετική λίστα των επαφών των κρουσμάτων και της Ομάδας Ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alfa Κύπρου, o CEO του Cypra φαίνεται να επανέλαβε στις Αρχές τα όσα ανέφερε τελικά ενώπιον της Βουλής ότι δηλαδή, μερικές ημέρες μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων  κορωνοϊού μετέβη στο σφαγείο προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία των γεννήτριων και των ψυχτικών θαλάμων που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην επιχείρηση.

Κατά την παραμονή του στο σφαγείο ισχυρίστηκε ότι δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν και κατέληξε στο γραφείο του όπου δεν εργάζονταν προσωπικό, λόγω του αυτοπεριορισμού στον οποίο τέθηκαν.

Σε ότι αφορά στις υπόλοιπες υποθέσεις με τις οποίες απασχολήθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές με το σφαγείο CYPRA, όπως το θέμα της παράνομης εργοδότησης, αφορούν σε αυτόφορα αδικήματα τα οποία βρίσκονται ήδη ενώπιον της δικαιοσύνης.