ΕΕ: Αποθάρρυνση των μετακινήσεων και των μη απαραίτητων ταξιδιών

Τη Δευτέρα η Κομισιόν θα προτείνει στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, μέτρα για τον περιορισμό και τη αποθάρρυνση των μετακινήσεων και των μη απαραίτητων ταξιδιών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάγιεν.

Σε δηλώσεις της στη συνέντευξη Τύπου μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών μελών η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι στόχος είναι η εφαρμογή των μέτρων στην ΕΕ με εναρμονισμένο τρόπο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισε ότι οι 27 αρχηγοί κρατών τάχθηκαν υπέρ των στόχων της Κομισιόν για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της ΕΕ.

Συγκεκριμένα οι 27 ηγέτες συμφώνησαν στο στόχο που έθεσε η Επιτροπή για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού ως το καλοκαίρι.

Παράλληλα ο Σαρλ Μισιέλ ανέφερε ότι οι ηγέτες της ΕΕ καλούν τις εταιρείες να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους ενώ η ΕΕ θα υποβοηθήσει την γρήγορη διανομή των παραγγελιών εμβολίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, κατά την τηλεδιάσκεψη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε ότι με τον υφιστάμενο προγραμματισμό μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να εμβολιαστεί το 50% περίπου του γενικού πληθυσμού στην Κύπρο, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο το 100% όσων επιθυμούν να λάβουν το εμβόλιο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε ειδική αναφορά στον εμβολιασμό της τουρκοκυπριακής κοινότητας, επισημαίνοντας ότι την περασμένη Δευτέρα παραδόθηκε η πρώτη παρτίδα εμβολίων προς τους Τουρκοκύπριους, ενώ σταδιακά θα παραδίδονται και άλλες παρτίδες.

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.