ΕΕ: Δέσμευση €100 εκατ. για το Ταμείο Προσαρμογής στο πλαίσιο της COP26

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε δέσμευση 100 εκατομμυρίων ευρώ για το Ταμείο Προσαρμογής για τις «αναπτυσσόμενες χώρες» στο πλαίσιο της COP26.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε για συνεισφορά 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο Προσαρμογής για την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο της συνόδου COP26 που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκώβη.

Το Ταμείο Προσαρμογής έχει δημιουργηθεί για τη χρηματοδότηση της προσαρμογής των αναπτυσσόμενων χωρών στην κλιματική αλλαγή αλλά και της αντιμετώπισης των επιπτώσεών της, καθώς είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, την δέσμευση της ΕΕ κατέθεσε εκ μέρους της ΕΕ ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς, κατά την διάρκεια της ολομέλειας της Τρίτης.

«Πρέπει να αυξήσουμε τη διεθνή χρηματοδότηση για το κλίμα και να παρέχουμε ένα αξιόπιστο πλαίσιο για την παράδοση» αυτής της χρηματοδότησης, δήλωσε σχετικά ο κ. Τίμερμανς.

«Το Ταμείο Προσαρμογής μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο και για αυτό με ευχαρίστηση ανακοινώνω για πρώτη φορά πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύει 100 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο, για τη στήριξη αναπτυσσόμενων χωρών» πρόσθεσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.