ΕΕ: Δεν εγκαταλείπει τα εμβόλια που δεν ανήκουν στην τεχνολογία mRNA

Η ΕΕ δεν εγκαταλείπει τα εμβόλια που δεν ανήκουν στην τεχνολογία mRNA και οι χθεσινές ανακοινώσεις της Προέδρου της Κομισιόν δεν συνεπάγονται κάτι τέτοιο, εξήγησαν την Πέμπτη στον Τύπο, στις Βρυξέλλες, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ και ο αρμόδιος εκπρόσωπος για θέματα υγείας Στέφαν ντε Κέιρσμακερ.

Συγκεκριμένα, ο κ. ντε Κέιρσμακερ ξεκαθάρισε ότι η επικείμενη σύμβαση με την Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις από το 2021 ως το 2023, δεν συνεπάγεται αποκλεισμό των άλλων τεχνολογιών και η ΕΕ παραμένει ανοικτή στο να συνάψει και άλλα συμβόλαια, όπως για παράδειγμα με εμβόλια τεχνολογίας αδενοϊού, όπως άλλωστε έχει ήδη κάνει.

Παρομοίως ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ τόνισε σε σχέση με τις μελλοντικές παραγγελίες ότι “δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο” και διευκρίνισε ότι η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν, όταν χθες έκανε αναφορά στην τεχνολογία mRNA τόνισε πως είναι “μια τεχνολογία που δουλεύει”, με έμφαση στο “μια”, υπό την έννοια του “μια” ανάμεσα και σε άλλες.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος για το θέμα εκπρόσωπος διευκρίνισαν ότι το συμπέρασμα περί εγκατάλειψης της μίας ή της άλλης τεχνολογίας είναι λανθασμένο, δεν συνάγεται από τα λεγόμενα της Προέδρου και δεν μπορεί να αποδοθεί στην Κομισιόν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.