ΕΕ: Κλίνει προς την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, λένε διπλωμάτες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλίνει προς την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσαν δύο διπλωμάτες της ΕΕ, μετά τις συνομιλίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών της ΕΕ αυτό το Σαββατοκύριακο, αναφέρει το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Το πακέτο αναμένεται να στοχεύσει ρωσικό πετρέλαιο, ρωσικές και λευκορωσικές τράπεζες, καθώς και περισσότερα άτομα και εταιρείες.

Οι διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ μπόρεσαν να τερματίσουν τη χρήση πετρελαίου πριν από το τέλος του 2022, αλλά άλλες, ιδιαίτερα πιο νότια μέλη, ανησυχούσαν για τον αντίκτυπο στις τιμές.

Η Γερμανία, ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, φαινόταν να είναι πρόθυμη να ακολουθήσει το τέλος του 2022, είπαν οι διπλωμάτες, αλλά χώρες όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Σλοβακία εξακολουθούσαν να έχουν επιφυλάξεις.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν προτείνει την επιλογή ενός ανώτατου ορίου στην τιμή που είναι διατεθειμένες να πληρώσουν για το ρωσικό πετρέλαιο. Ωστόσο, θα εξακολουθούσε να τους αφήνει αναγκασμένους να πληρώνουν υψηλότερες τιμές για προμήθειες από αλλού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.