ΕΕΕ: Σε ποιές περιπτώσεις θα εκδίδονται διατάγματα

Διευκρινήσεις για τις τροποποιήσεις που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας επί του νόμου για το  ΕΕΕ, έδωσε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» η αρμόδια Υπουργός, Ζέτα Αιμιλιανίδου.
Η Υπουργός ανέφερε ότι στόχος των αλλαγών είναι να βοηθηθούν επιπλέον ειδικές ομάδας αιτητών, οι οποίες μπορεί να μην πληρούν κάποια κριτήρια του νόμου, προκειμένου να γίνουν λήπτες του ΕΕΕ.
Σύμφωνα με την κα Αιμιλιανίδου, στο αρχικό νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο προέβλεπε τη δυνατότητα της Υπουργού να εκδίδει διατάγματα για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων περιπτώσεων, έχουν δημιουργήσει προβλήματα.
Η Υπουργός ανέφερε ότι με την αφαίρεση της συγκεκριμένης πρόνοιας από το νόμο, η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει πχ μια άνεργη μητέρα που έχει ακίνητη ιδιοκτησία αξίας πέραν των €100 χιλιάδων, όμως έχει πέντε παιδιά, ή  άνεργα πρόσωπα τα οποία έχουν καταθέσεις μέχρι ενός ποσού, οι οποίες όμως είναι δεσμευμένες για ένα δάνειο και επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Υπάρχουν εκατοντάδες ιδιαίτερες περιπτώσεις οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επειδή δεν υπάρχει το δικαίωμα στο Υπουργικό ή την Υπουργό να εκδίδει διατάγματα, είπε.
Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε πως σύντομα θα προχωρήσει σε κατάθεση νομοσχεδίου που θα επαναφέρει είτε στο Υπουργικό, είτε σε κάποια επιτροπή ή κάποιο άλλο θεσμό την κυριότητα και την εξουσία να αντιμετωπίζει τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις αιτητών οι οποίες εμφανώς χρήζουν έγκρισης για ΕΕΕ αλλά με βάση τη νομοθεσία δεν μπορούν να εγκριθούν, με ταυτόχρονη ενημέρωση της Βουλής.
Η υπουργός διευκρίνισε ότι τα διατάγματα δεν θα αφορούν πρόσωπα αλλά ομάδες αιτητών.
Sigma
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.